Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟλοκληρώθηκε η  τριήμερη εκπαίδευση επιμόρφωσης επαγγελματιών και εργαζομένων  για το τουρισμό και...

Ολοκληρώθηκε η  τριήμερη εκπαίδευση επιμόρφωσης επαγγελματιών και εργαζομένων  για το τουρισμό και τον επισιτισμό 

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Λευκάδας  το 3o σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό  στις 10-12 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Ιonion Star.

Ο φορέας με τη δράση αυτή αποσκοπεί να προσφέρει στους επαγγελματίες κι εργαζομένους στον χώρο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, αλλά και στους σπουδαστές σχολών τουριστικής κατεύθυνσης, διαρκή επιμόρφωση κι ενημέρωση, με στόχο να αποκτήσουν επικαιροποιημένες γνώσεις και να παρακολουθούν με συνέπεια και επαγγελματισμό τις νέες εξελίξεις σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον.  Η εκπαίδευση είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για ένα ανταγωνιστικό  τουριστικό προϊόν με γνώσεις που  λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της αγοράς.

Καταξιωμένοι εκπαιδευτές/εισηγητές, μετέδωσαν τις γνώσεις τους σε περισσότερους από 100 συμμετέχοντες. Η θεματολογία των ενοτήτων αφορούσε σύγχρονα ζητήματα για το χώρο του Τουρισμού με την ευρύτερη έννοια.

Την Παρασκευή 10/3 ο κος Λαλούμης Αθανάσιος- Ακαδημαϊκός Συνεργάτης ΠΑ.Δ.Α. F&B Manager,  μας μύησε στις  “Βασικές έννοιες διοίκησης μικρών επιχειρήσεων καταλυμάτων & εστίασης”

Το Σάββατο 11/3 το πρωί  το πρόγραμμα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση και του Δημάρχου κ. Καλού, ενώ εκφωνήθηκε  χαιρετισμός του Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά ο οποίος εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε. Στη συνέχεια, ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πύραρχος, κ. Τσίκας έκανε μια σύντομα παρουσίαση για θέματα πυρασφάλειας.

Τη σκυτάλη πήρε η κα Μάγδα Πειστικού, Αρχισυντάκτης περιοδικού εστίασης με την ενότητα “Η σημασία του storytelling: σχεδιάζω και επικοινωνώ την ιδέα μου”. Ακολούθησε μάθημα οροφοκομίας από τον κ. Γιώργο Καλογερόπουλο- Εκπαιδευτή Τεχνικών Μαθημάτων Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την θεματική ενότητα “Ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών” από τον κ. Γιώργο Καλογερόπουλο.

Την Κυριακή 12/3, η κα Πειστικού παρουσίασε “Εργαλεία και τεχνικές εφαρμογής των βασικών αρχών του τουριστικού digital marketing σε κάθε επιχείρηση φιλοξενίας: προώθηση της επιχείρησής  μέσω social media”, καθώς και “επιτυχημένα παραδείγματα storytelling σε σύγχρονες επιχειρήσεις φιλοξενίας”.

Το 3ο σχολείο επιμόρφωσης επαγγελματιών ολοκληρώθηκε με την  εισήγηση του κ. Λαλούμη αναφορικά με την Κοστολόγηση – τιμολόγηση καταλυμάτων & εστίασης (θεωρητικό & εργαστηριακό)

Οι παραπάνω ομιλίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, καθώς η διάδραση έδινε την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να θέτουν ερωτήσεις στους εισηγητές.

Την επιτυχία της εκδήλωσης φανερώνει η μεγάλη προσέλευση καθώς και η επιθυμία των παρευρισκομένων να  επαναληφθεί για 4η χρονιά!

Ο φορέας ευχαριστεί  όλους όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση του 3ου Σχολείου Επιμόρφωσης επαγγελματιών για το τουρισμό και τον επισιτισμό: ιδιαίτερα τους εκπαιδευτές κα Πειστικού, κο Λαλούμη, κο Καλογερόπουλο, που συμμετείχαν  αφιλοκερδώς. Την διοίκηση του ξενοδοχείου «IonionStar» για την ευγενική παραχώρηση του συνεδριακού του χώρου, την επιχείρηση επίπλων «ESTIA» για την παραχώρηση του κρεβατιού και τέλος το «LEFKADIO SUITES» για την δωρεάν φιλοξενία  των εκπαιδευτών.

                                                                                             ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Most Popular