Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΘανάσης Καββαδάς: «Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια: δίνουμε δυνατότητα συνυπηρέτησης σε τρίτεκνους και...

Θανάσης Καββαδάς: «Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια: δίνουμε δυνατότητα συνυπηρέτησης σε τρίτεκνους και πολύτεκνους» – Ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με την οποία διευκολύνεται η δυνατότητα συνυπηρέτησης τριτέκνων και πολυτέκνων υπαλλήλων.

Η τροπολογία κατατέθηκε από συνολικά 23 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών και υπερψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της Βουλής πλην του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμμετέχει στις ψηφοφορίες.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Οι άνθρωποι που πήραν τη μεγάλη απόφαση να διαθέσουν όλους τους ψυχικούς και υλικούς πόρους που διαθέτουν σε μία μεγάλη, πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια, χρειάζονται τη στήριξη της πολιτείας. Γι’ αυτό 23 συνάδελφοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναλάβαμε μία νομοθετική πρωτοβουλία, με στόχο να κάνουμε καλύτερη και ευκολότερη τη ζωή των οικογενειών αυτών.

Η τροπολογία μας, η οποία έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε, έχει ευεργετικές προβλέψεις ώστε οι σύζυγοι ή συμβιούντες που έχουν από τρία παιδιά και πάνω να μπορούν να μεταταχθούν και όχι απλά να αποσπασθούν σε θέσεις εργασίας στην ίδια περιοχή. Έτσι, εξασφαλίζεται η μόνιμη συμβίωση και εναρμονίζεται η οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή, με την οικογένεια ενωμένη κάτω από μια στέγη.

Είναι πεποίθησή μου ότι η προστασία του θεσμού της οικογένειας, η παροχή στήριξης στις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες αποτελεί ουσιαστική στήριξη στο παρόν και στο μέλλον της χώρας και του έθνους. Είναι μια υποχρέωση της πολιτείας που δεν αφορά μόνο τους ωφελούμενους, αλλά εξυπηρετεί συνολικά το δημόσιο συμφέρον και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμβάλλω σε μία τόσο σημαντική νομοθετική παρέμβαση.»

Το κείμενο της τροπολογίας μπορείτε να δείτε εδώ

Most Popular