Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και η Αγιομαυρίτικη Παρέα στο «Συνέδριο...

Οι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και η Αγιομαυρίτικη Παρέα στο «Συνέδριο – Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής» στην Κέρκυρα

        Οι Κανταδόροι της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και η Αγιομαυρίτικη Παρέα εκπροσώπησαν τη Λευκάδα συμμετέχοντας στο «Συνέδριο-Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής» στην Κέρκυρα.

       Το μουσικό σχήμα των δύο πολιτιστικών συλλόγων της Λευκάδας έδωσε συναυλία την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας αντί για τον ανοιχτό χώρο στην πλακάδα τ’ Αγιού, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στο νησί της Κέρκυρας.

      Οι κανταδόροι και οι μουσικοί  τραγούδησαν και απέδωσαν μοναδικά καντάδες και μελωδίες Λευκαδίων ποιητών, στιχουργών και μουσικών, εκπλήσσοντας θετικά τόσο τους μουσικόφιλους θεατές όσο και τους διοργανωτές και εισηγητές του Συνεδρίου.

     Ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας, ως κύριος διοργανωτής, κ. Τάκης Μεταλληνός, αφού μας ευχαρίστησε για τη συμμετοχή μας, εξέφρασε τον θαυμασμό του και την μεγάλη εντύπωση που του προκάλεσε η άρτια εμφάνισή μας, καταλήγοντας ότι αυτό που άκουσε ήταν ακριβώς η κεντρική ιδέα και ο στόχος του Συνεδρίου.

     Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο σπουδαίος μουσικός και πρώην μαέστρος της Νέας Χορωδίας Λευκάδας κ. Παναγής Μπαρμπάτης, ο οποίος ήταν από τους κύριους εισηγητές του Συνεδρίου και εμφανώς συγκινημένος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συναυλία μας.

     Η μουσική βραδιά έκλεισε με συναυλία της εξαιρετικής Χορωδίας και Μαντολινάτας Αργοστολίου.

     Στη συνέχεια η αποστολή μας κατέληξε σε παραδοσιακή ταβέρνα στα καντούνια της Κέρκυρας, με την παρουσία των διοργανωτών, των Κεφαλλονιτών και του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη και φυσικά δεν άργησε να ξεκινήσει ένα γνήσιο επτανησιακό γλέντι αφού οι κανταδόροι μας είχαν φροντίσει κατάλληλα γι’ αυτό.

     Τα Δ.Σ. της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και της Αγιομαυρίτικης Παρέας ευχαριστούν τους κανταδόρους και τους μουσικούς τους για τη συνέπεια που επέδειξαν στις πρόβες και τους συγχαίρουν για την υπέροχη συναυλία που έδωσαν.

      Επίσης αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Ανδρέα Κτενά, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα ήταν δυνατή η εκπροσώπηση της Λευκάδας στο σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός για τα Επτάνησα, τους διοργανωτές για την άψογη φιλοξενία τους και φυσικά τον Νικήτα (Στέλιο) Ζαβιτσάνο που ως συνδετικός κρίκος των δύο συλλόγων προετοίμασε και οργάνωσε υποδειγματικά την εμφάνισή μας.

       Με την πεποίθηση ότι τέτοιου είδους συμπράξεις πολιτιστικών συλλόγων με κοινό στόχο την ανάδειξη της μουσικής επτανησιακής παράδοσης της Λευκάδας θα έχουν συνέχεια, αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το «Συνέδριο-Φεστιβάλ Επτανησιακής Μουσικής» στην Κέρκυρα.

Most Popular