Η Πολιτεία έχει καθιερώσει την 20η Οκτωβρίου ως Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την διαχρονική προσφορά του Σώματος στη Χώρα και την κοινωνία, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα τιμάται η μνήμη του Προστάτη του Σώματος, μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.
Στο πλαίσιο αυτό από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας, ο καθιερωμένος εορτασμός θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026 και ώρα 11:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας και περιλαμβάνει:
- Δοξολογία και
- Ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 19 έως και 21 Οκτωβρίου 2026, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Σώματος.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες. 

