Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΜαζικό πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο στις 22/10/22

Μαζικό πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο στις 22/10/22

Πραγματοποιήθηκε στις 12/10/22 σύσκεψη των φορέων και συλλογικοτήτων που συντάσσονται στο κίνημα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής του Κάστρου. Ύστερα από τις αναλυτικές τοποθετήσεις και διάλογο των εκπροσώπων των συμμετεχόντων επιβεβαιώθηκε η βούληση σύμπλευσης και αποφασίστηκε κοινό πλαίσιο δράσης κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, που συνίσταται στα εξής:

  1. Μαζική κινητοποίηση και παράσταση κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πρόκειται θα συγκληθεί επί του θέματος Τρίτη 18/10, 4.00 μ.μ όπου και θα απαιτηθούν:                                                                   ― Η ακύρωση της παραχώρησης στον συγκεκριμένο και αποκλεισμό κάθε επίδοξου μελλοντικού ιδιώτη από την δυνατότητα εκμετάλλευσης της πολλαπλά προστατευόμενης περιοχής του Κάστρου.                                                        ― Η καταδίκη της εκφοβιστικής και αντιδημοκρατικής πρακτικής των αστικών διώξεων που στρέφονται από την εταιρία κατά συμπολιτισσών μας, επειδή εκείνες με λόγο επιστημονικό και τεκμηριωμένο τάχθηκαν κατά της δυνατότητας υλοποίησης των διάτρητων επενδυτικών της σχεδίων και των διαδικασιών που τα προωθούν. Η καταδίκη να συνοδεύεται από την δέσμευση του Δήμου να συμπαρασταθεί έμπρακτα ενόψει της επικείμενης εκδίκασης των σχετικών αγωγών.                                                  ― Η προάσπιση του αμετάβλητου του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής και η μελλοντική αξιοποίησή με δημόσιους πόρους τόσο του Τουριστικού Περίπτερου όσο και του πρώην Οινοποιείου ΤΑΟΛ.
  2. Μαζικό πανλευκαδίτικο συλλαλητήριο στις 22/10/22, όπου θα ακουστεί η φωνή του λευκαδίτικου λαού υπέρ της παραμονής της παραλίας του Κάστρου και του ευρύτερου περιβάλλοντός της σε καθεστώς ελεύθερης, δημόσιας και δωρεάν χρήσης.
  3. Με δεδομένη την αυτονομία του καθενός, δυνατότητα δημιουργίας διαύλου επικοινωνίας που θα προωθεί την σύμπραξη και συμπαράταξη από την πλευρά των συμμετεχόντων φορέων και συλλογικοτήτων στον κοινό κινηματικό αγώνα υπέρ της δημόσιας χρήσης χωρίς κανένα κριτήριο αποκλεισμού και αξιοποίησης της παραλίας του Κάστρου, προς όφελος του δημόσιου και κοινοτικού συμφέροντος.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Πρωτοβουλία για την Διάσωση της Περιοχής του Κάστρου

Πρωτοβουλία Αγροτών Λευκάδας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας

Νέα Χορωδία Λευκάδας

Πολιτιστικός Σύλλογος Εξάνθειας

Πολιτιστικός Σύλλογος «Μελάνυδρος» Νεοχωρίου

Π.Ε.Σ. Αγ. Νικήτα

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμιτσίου

Most Popular