Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕισήγηση λοιμωξιολόγων: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Αίρεται η απαγόρευση...

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους – Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος τα self tests για τους εμβολιασμένους – Τι θα ισχύει σε εστίαση, οργανωμένες παραλίες – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Να αρθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πάντως, κατά τις ίδιες πηγές θα υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς επίσης και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι επιστήμονες εισηγούνται να μην κάνουν self tests όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στην εστίαση. Συγκεκριμένα η Επιτροπή εισηγείται να πλέον να κάθονται δέκα άτομα ανά τραπέζι. Για τις οργανωμένες παραλίες, εισηγούνται να αυξηθεί το όριο σε 120 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας. Προς ώρας δεν έχει γνωστοποιηθεί από πότε θα εφαρμοστεί η νέα άρση των περιορισμών.

Αρση μέτρων: Στις 18:00 ανακοινώσεις από Χαρδαλιά

Οριστικές ανακοινώσεις για όλα τις αποφάσεις, θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης 23 Ιουνίου κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Αποφάσεις είχε προαναγγείλει νωρίτερα η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε τονίσει ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα.»

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά. Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Το διαβάσαμε εδώ

 

 

Most Popular