Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥO κ. Σπύρος Σπύρου για το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς

O κ. Σπύρος Σπύρου για το Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς

Επικίνδυνη τόσο για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και για τους πολίτες χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιος Συμμαχία» Σπύρος Σπύρου μετά και την παραίτηση του διευθυντή, της γιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου. Για το θέμα, ο κ. Σπύρου δήλωσε τα εξής:

«Είναι η πολλοστή φορά που αναφερόμαστε στα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας  του Γενικού Νοσοκομείου στο Αργοστόλι, θέμα το οποίο έχουμε επισημάνει και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η αδράνεια και η απουσία οργάνωσης στο Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς σε συνδυασμό με την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που χαρακτηρίζεται επιεικώς επικίνδυνο. Στο Νοσοκομείο δεν βρίσκουν εφαρμογή ούτε οι στοιχειώδεις προτεραιότητες και λειτουργεί εδώ και καιρό στον «αυτόματο» μόνο με την ευσυνειδησία και τις ηρωικές προσπάθειες που κάνουν γιατροί και προσωπικό σε κάθε βαθμίδα.

Οι παραιτήσεις του διευθυντή, της γιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού καθώς και οι εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις του σωματείου των εργαζομένων αποτελούν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι το αποτέλεσμα της συγκρουσιακής πολιτικής που επί  χρόνια ακολουθείται από πλευράς διοίκησης  στο νοσηλευτικό ίδρυμα και της αδυναμίας να καλυφθούν οι στοιχειώδης ανάγκες σε προσωπικό. Η Μ.Τ.Ν. για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργούσε κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού το οποίο καλείται να καλύψει την παροχή υγείας 30 νεφροπαθών.  Με τις παραιτήσεις αυτές,  η  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού τίθεται αυτομάτως εκτός λειτουργίας με ότι αυτό σημαίνει για τους νεφροπαθείς. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως λειτουργεί το Νοσοκομείο είναι ότι η παθολογική κλινική 4 χρόνια τώρα είναι χωρίς διευθυντή.

Τα αίτια για την κατάσταση αυτή δεν θα πρέπει να αναζητηθούν στο προσωπικό, αλλά στην αδυναμία, την αδράνεια  ή και την ανικανότητα αυτών που είναι πραγματικά υπεύθυνοι για την διάλυση του συστήματος υγείας. Αυτοί οφείλουν πριν να είναι αργά να εξασφαλίσουν άμεσα το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, αλλά και την εξασφάλιση όλου του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, στο σύνολο του Γενικού Νοσοκομείου. Οφείλουν να εξασφαλίσουν  ασφαλείς συνθήκες εργασίας σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό όπως και  παροχής υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες. Κάθε τι διαφορετικό είναι επικίνδυνο.»

Most Popular