Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΗ βαρκαρόλα της Νέας Χορωδίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η βαρκαρόλα της Νέας Χορωδίας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα πολύ όμ1_varkarola_nea_chorodiaορ
φο θέαμα προσέφερε η Νέα Χορωδία, σε όσους έτυχε να βρεθούν το βράδυ της Πέμπτης 4 Αυγούστου 2016 στην πόλη της Λευκάδας, με τη βαρκαρόλα (λεμβωδία) που διοργάνωσε στο δυτικό κανάλι με την συνεπικουρία της Αγιομαυρίτικης Παρέας.

3_varkarola_nea_chorodia

Χορωδοί και μουσικοί επιβιβάστηκαν στο ύψος του Ανοιχτού Θεάτρου σε δυο μεγαλούτσικα πριάρια και, ακολουθούμενοι και από άλλα σκάφη, τραγούδησαν μέχρι την πεζογέφυρα επτανησιακές καντάδες, καταχειροκροτούμενοι από τους πολυπληθείς θεατές που είχαν παραταχθεί και από τις δυο πλευρές κατά μήκος του καναλιού.

9_varkarola_nea_chorodia

Εξαιρετική η ιδέα με τις πάπιες και τις παπιο-οικογένειες που ήταν κάτι το καινούργιο. Έπλεαν, φωτισμένες με LED, σε όλο το μήκος του καναλιού. Από νωρίς τρελή χαρά για τους μικρούς που τις χάζευαν με τις ώρες, ενώ οι φωτογραφικές μηχανές είχαν «πάρει φωτιά».

Κι η πόλη της Λευκάδας έχει αυτή την εποχή κόσμο, επισκέπτες δηλαδή, όπως και όλο το νησί εξάλλου. Και παρότι οι υπάρχουσες υποδομές ασθμαίνουν βαρέως, με πολλές μάλιστα εξ αυτών να έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους ταλαιπωρώντας ντόπιους και ξένους, υπάρχουν ακόμη κάποιοι στον τόπο μας -και δεν μιλάμε για τον άνακτα Κοψιδά που κατέθεσε πρόσφατα, μεταξύ αστείου και σοβαρού, και για μια μόνο μέρα το όραμά του σε νταμπλό στον Άγιο Μηνά, για μια ανάπτυξη με πεντάστερα ξενοδοχεία-ουρανοξύστες τύπου Ντουμπάι- που θέλουν όλο και περισσότερο κόσμο, όλο και πιο μαζικό τουρισμό. Αντί να κοιτάξουν πως θα βοηθήσουν από τη θέση που ο καθένας κατέχει ώστε να επιμηκυνθεί η σεζόν, που είναι καταρχάς το ζητούμενο, και πως θα γίνει δεύτερο η πολλάκις ρηθείσα στροφή στον «ποιοτικό» λεγόμενο τουρισμό. Κι ας μην ξεχνάμε ότι όπου να ΄ναι αποπερατώνεται και η Ιόνια Οδός…

6_varkarola_nea_chorodia

Μετά το πέρας της βαρκαρόλας οι καντάδες συνεχίστηκαν με στάση στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου κι εδώ χορωδοί και μουσικοί εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων.

Να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον βαρκάρη μας κ. Σπύρο Θερμό καθώς και τον πρόεδρο της Νέας Χορωδίας κ. Άγγελο Παπαδόπουλο για τη μεσολάβησή του ώστε να μπορέσουμε να επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και να παρακολουθήσουμε από τη θάλασσα τη βαρκαρόλα, γεγονός πάντως που έγινε ύστερα από παρέμβαση δικιά μας για ισότιμη μεταχείριση από πλευράς του συλλόγου έναντι των τοπικών ΜΜΕ.

πηγη http://www.kolivas.de

Most Popular