Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου, 2022
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕνημέρωση για την συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τους αρμόδιους μηχανικούς για...

Ενημέρωση για την συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη και τους αρμόδιους μηχανικούς για το κτηριακό ζήτημα των σχολείων της Βασιλικής

 

ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα 30/5/2017, η προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων όλων των σχολείων διδασκόντων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που βρίσκονται στην Βασιλική: Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου-Λυκείου με τον κ. Χαλικιά Θεόδωρο  Αντιπεριφερειάρχη και τους υπεύθυνους μηχανικούς της περιφέρειας κ Μοσχονά και κ. Κομποτιάτη, παρουσία της Ένωσης Γονέων Λευκάδας. Προηγήθηκε η κατάθεση των σχετικών εγγράφων με αρ. πρωτοκ. 42026/6817/24-5-17 και 42028/6818/24-5-17 αντίστοιχα. Η συνάντηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη μετά από εκείνη της προηγούμενης Τετάρτης με τον κ. Δρακονταειδή.

Οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι  για το μείζον κτιριακό θέμα του Γυμνασίου Βασιλικής που κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση μετά τον σεισμό, όπως και για τα συμπληρωματικά του έργα (περιφράξεις, προαύλιοι χώροι) έχουν πραγματοποιηθεί από την περιφέρεια τα εξής:

Έγκριση διάθεσης πίστωσης, συγκρότηση ειδικής επιτροπής, έγκριση όρων διακήρυξης, δημοπρασία μελέτης, απόφαση για διαγωνισμό, έλεγχος νομιμότητας, απόφαση ανάθεσης, σύμβαση και νέα απόφαση διάθεσης πίστωσης.

Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη αφού μετά από έρευνες βρέθηκαν τελικά τα στατικά σχέδια του κτιρίου και έτσι θα μπορέσει ο μελετητής να καταθέσει ολοκληρωμένη την μελέτη.

Πρόσθετα, όπως μας πληροφόρησαν, θα γίνει δειγματοληψία σε όποιο σημείο του κτιρίου κριθεί απαραίτητο, για παραπάνω έλεγχο αντοχής.

Μας διαβεβαίωσαν ότι σύντομα θα υπάρξει ανάδοχος και μέσα  στην καινούρια σχολική χρονιά θα ξεκινήσουν οι απαιτούμενες εργασίες.

Ενημερώνουμε λοιπόν ότι πριν την έναρξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς που έρχεται θα πραγματοποιηθεί κοινό ανοιχτό συμβούλιο των συλλόγων για τις επόμενες κινήσεις μας. Στο μεταξύ θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώνουμε για τυχόν εξελίξεις.

     ΤΑ  Δ.Σ . ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 6 Θέσιου ΔΗΜΟΤIKOY ΣΧΟΛΕΙΟY ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Most Popular