Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟ Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας επισημαίνει για πολλοστή φορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας επισημαίνει για πολλοστή φορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό.

 

       Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας , επισημαίνει για πολλοστή φορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό. Το νοσοκομείο της Λευκάδας τα τελευταία χρόνια  αναπτύσσεται σε αριθμό τμημάτων και εξοπλισμό και αποτελεί νοσηλευτικό ίδρυμα προσέλευσης ασθενών,  από κοντινές ή και  από απομακρυσμένες περιοχές.

       Δυστυχώς όμως ο αριθμός των ιατρών του νοσοκομείου δεν έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι ίδιοι οι Ιατροί καλούνται όχι μόνο να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου Λευκάδας , αλλά με εντεταλμένη υπηρεσία από τη Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας να καλύψουν και ανάγκες άλλων Νοσοκομείων.

       Επιπρόσθετα έχουμε και την επιθυμία αρκετών Ιατρών, να αποχωρήσουν  από το νοσοκομείο, για να ζητήσουν στέγη σε άλλους υγειονομικούς σχηματισμούς.

       Η δεδομένη κατάσταση οδηγεί σε εξάντληση των Ιατρών, απαξίωση της θέσης και του έργου τους, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και προσβολή της επαγγελματικής τους αξιοπρεπείας, αλλά ταυτόχρονα τα επανειλημμένα «βεβιασμένα» εντέλλεσθε διαιωνίζουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.

       Οι εργασιακές συνθήκες μαζί με τις χαμηλές αποδοχές των Νοσοκομειακών Ιατρών λειτουργούν ως αντικίνητρο στην προσέλκυση νέου ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα αρκετές προκηρύξεις να καθίστανται άγονες. Στη νέα προκήρυξη το Νοσοκομείο Λευκάδος δεν έχει ούτε μια θέση.

         Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία του Ε.Σ.Υ. στελεχώνοντας τα Νοσοκομεία με ικανό αριθμό Ιατρών.

Most Popular