Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ6η συνάντηση "Διαλόγων Γονέων" με π. Βασίλειο Θερμό

6η συνάντηση “Διαλόγων Γονέων” με π. Βασίλειο Θερμό

Logo_neotita

Ταχ. Δνση: οδ. Αναπαύσεως 4 – 311 00  Λευκάδα Τηλ.: 26450 22415 (εσωτ.: 21-23)

E-mail:  neotita_lefkas@yahoo.gr

Ο Παιδοψυχίατρος – Δρ. Θεολογίας και συγγραφέας π. Βασίλειος Θερμός μιλά στους «Διαλόγους Γονέων» για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου

Με ένα ακόμη ενδιαφέρον και εξαιρετικά επίκαιρο θέμα συνεχίζονται οι «Διάλογοι  Γονέων» στην «Καταφυγή» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία).

Στην ερχόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, 18 Μαρτίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ. ομιλητής θα είναι ο συμπατριώτης μας, διακεκριμένος επιστήμονας και καταξιωμένος κληρικός, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός, Παιδοψυχίατρος – Δρ. Θεολογίας – Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και συγγραφέας, που θα εισηγηθεί το θέμα: «Σεξουαλικός προσανατολισμός και ταυτότητα φύλου».

 Γονείς και νέοι ενήλικες, κληρικοί, αλλά και μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου είναι προσκεκλημένοι να ακούσουν τις υπεύθυνες θέσεις – προτάσεις του ομιλητή, αποστάγματα μακράς κλινικής εμπειρίας και καρπούς μεταδιδακτορικής έρευνας και αναδίφησης στο μεγαλύτερο δυνατό εύρος της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Σε μια εποχή ανέξοδης επίδειξης προοδευτισμού από τη μια και μυωπικής παραθεώρησης των ιατρικών και κοινωνικών δεδομένων από την άλλη, ψύχραιμες και νηφάλιες φωνές σαν του π. Βασιλείου είναι πολύτιμες για τον δημόσιο διάλογο. Με την έννοια αυτή, η παρουσία του στη Λευκάδα καλό θα είναι να αξιοποιηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, νέοι άνθρωποι θα απασχολήσουν τα παιδιά σε άλλον χώρο του κτιρίου, προκειμένου οι γονείς απερίσπαστοι να συμμετάσχουν στον σχετικό διάλογο.

Το πρωί της επομένης, Κυριακής Γ΄ Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), ο π. Βασίλειος θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Λευκάδος (Κεντρική Αγορά).

Λευκάδα, 14 Μαρτίου 2023

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Most Popular