Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΗμερίδα  για   Μαθητές  - Γονείς – Εκπαιδευτικούς με θέμα:«Το μεγαλείο της...

Ημερίδα  για   Μαθητές  – Γονείς – Εκπαιδευτικούς με θέμα:«Το μεγαλείο της Παιδείας & οι σύγχρονες προκλήσεις»Σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Λευκάδας & τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ με αφορμή τη Γιορτή των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Με την ευκαιρία της εορτής των προστατών της Παιδείας μας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας, το Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 17.00 – 21.00 Ημερίδα  για   Μαθητές  – Γονείς – Εκπαιδευτικούς με γενικό θέμα: «Το μεγαλείο της Παιδείας & οι σύγχρονες προκλήσεις».

Ο προσκεκλημένος μας, ΠανοσιολογιώτατοςΑρχιμανδρίτης Δρ. Απόστολος Καβαλιώτης, Εκπαιδευτικός Postdoc on Autism, Ph.d., M.Ed., Διευθυντής του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των “SpecialOlympics” και με μακρά εμπειρία στον χώρο της Ειδικής Αγωγής είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα και θα εισηγηθεί μια σειρά από ενδιαφέροντα θέματα σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

5.00 μ.μ.: «Απ’ τα παραμύθια διδασκόμαστε» – ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

6.00μ.μ. «Η ψυχική ανθεκτικότητα της οικογένειας  μπροστά στις δυσκολίες των παιδιών»

 – ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

(6.00 μ.μ.: Χαιρετισμοί, 6.15 Εισήγηση 7.00 Συζήτηση)

7.45 μ.μ.: «Προτάσεις και εργαλεία για την Ειδική Αγωγή» – ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους Εκπαιδευτικούς και σε όσους ακόμη επιθυμούν να συμπροβληματισθούν μαζί μας (Δεν θα αποσταλούν προσωπικές προσκλήσεις).

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας,

τηλέφωνο: 26450 22502.

Παράλληλα στο χώρο της Βιβλιοθήκης λειτουργεί έκθεση βιβλίων σχετικών με το θέμα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ π. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΒΑΛΙΩΤΗ

O Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης γεννήθηκε στην Ελευθερούπολη του Ν. Καβάλας. Πραγματοποίησε σπουδές στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στα ΤΘ.

Είναι διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α., τομέα ειδικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας και διδάσκει στο Δ.Π.Θ., ΠΜΣ, τμήμα ελληνικής φιλολογίας, Δ.Α.Φ. Είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού του Ε.Κ.Π.Α., τομέας ειδικής παιδαγωγικής και ψυχολογίας, στο Δ.Α.Φ. και μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση του ΑΠΘ, στη γλώσσα και φιλολογία του Δ.Π.Θ. και στο σχεδιασμό εκπαιδευτικών μονάδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με εξειδίκευση στην ισότητα των δυο φύλων. Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα: «η περί εκκλησίας έννοια και τα όρια αυτής στα πλαίσια της οικουμενικής κίνησης». 

Είναι εθελοντής του ΟΗΕ επί 34 χρόνια. 

Υπηρετεί ως διευθυντής του γραφείου της ευρωπαϊκής διασύνδεσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Είναι Πρόεδρος των διεθνών βραβείων SoftPowerAwards, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Πολιτιστικής Διπλωματίας, μέλος της διεθνούς συμβουλευτικής IAC UNESCO, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Φρίξος Βασ. Παπαχρηστίδης, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης, τακτικό μέλος της εθνικής επιτροπής ψυχικής υγείας, τακτικό μέλος των επιτροπών του Υπουργείου Υγείας για τα κέντρα ημέρας ατόμων με Δ.Α.Φ. και τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Υπηρέτησε στην εκπαίδευση ως Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Σερρών, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Σοφών του Υπουργείου Εργασίας με αρμοδιότητα τις ευπαθείς ομάδες επί Υπουργίας ΛούκαςΚατσέλη, αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αν. Κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης, τακτικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου των SpecialOlympics HELLAS και αναπληρωτής Πρόεδρος του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων του Ν. Καβάλας. 

Έχει συγγράψει 13 ερευνητικές μονογραφίες για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Επιπρόσθετα μια μονογραφία με έρευνα για την επαγγελματική απασχόληση της μουσουλμάνας, ρομά, πομάκας και χριστιανής γυναίκας του Νομού Ροδόπης, μία μονογραφία για τις σχέσεις της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης εκκλησίας, ένα κεφάλαιο στα Αγγλικά σε διεθνή συγγραφή του Βατικανού με θέμα τη Θεία Ευχαριστία και τρία παραμύθια, που μεταφράστηκαν στα Αγγλικά.

Συμμετέχει με εισηγήσεις και έρευνα σε παγκόσμια συνέδρια και αρθρογραφεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (2007), τους SpecialOlympicsInternational και Ελλάδος ως κήρυκας του εθελοντισμού (2011),τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με τον χρυσό Σταύρο του Τάγματος της Τιμής, την ανώτατη διάκριση της ελληνικής δημοκρατίας (2015), το Βατικανό με το 1ο διεθνές βραβείο έρευνας και παιδαγωγικής επιστήμης των διεθνών βραβείων GiuseppeSciacca (2016), τον Π.Ο.Υ το 2016 για τη διεθνή έρευνά του για τον μητρικό θηλασμό, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (2020) και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό (1992), τους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου.

Είναι επίτιμος Δρ. του Διεθνούς Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Καβάλας και ανακηρύχτηκε παμψηφεί επίτιμος Δημότης Θάσου και Καβάλας.

Most Popular