Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤο Εργατικό Κέντρο Λευκάδας στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων...

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ, στο Δήμο Λευκάδας, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους.


            Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ, στο Δήμο Λευκάδας, που διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους. Καλούμε, δε, το σύνολο του λαού του νησιού να εκφράσει τη στήριξή του στο σύνολο των συμβασιούχων κάθε μορφής, για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

            Όλοι οι συμβασιούχοι, έτσι και αυτοί μέσω ΕΣΠΑ (κ.ά ευρωπαϊκών προγραμμάτων), λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης καλύπτουν τις λεγόμενες πάγιες και διαρκείς ανάγκες που αφορούν τη λειτουργία των Δήμων. Στον Δήμο Λευκάδας, οι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, ιδιαίτερα των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΜ-ΜΕΑ, που αφορούν άμεσα τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αυτής της μορφής απολύονται κάθε χρόνο στο τέλος της λειτουργίας των παιδικών σταθμών και επαναπροσλαμβάνονται στην αρχή της επόμενης χρονιάς. Αυτή η κατάσταση διαρκούς ομηρίας για ορισμένους φτάνει και ξεπερνάει τα 10-15 έτη. Με δεδομένη την υποστελέχωση σε μόνιμο προσωπικό και την υποχρηματοδότηση, που αποτελεί διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων και όλων των δημοτικών αρχών, και της τωρινής, όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, με κάθε μορφής σύμβαση, αποτελούν μαζί με τους, όλο και λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους, το εργατικό δυναμικό που κρατάει όρθιες τις κοινωνικές δομές των Δήμων για να μπορούν να συνεισφέρουν στη στήριξη των λαϊκών οικογενειών.

            Καλούμε τη δημοτική αρχή να υλοποιήσει την απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας, ότι οι συμβασιούχοι μέσω ΕΣΠΑ στις κοινωνικές δομές, καλύπτουν τις λεγόμενες «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του Δήμου Λευκάδας.

            Επίσης, καλούμε τη δημοτική αρχή να μην προσπαθήσει να παρουσιάσει μια εικόνα δήθεν εύρυθμης λειτουργίας των παιδικών σταθμών τη μέρα που οι συμβασιούχοι, δικαιωματικά, θα βρίσκονται στο δικαστήριο διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Αυτές οι μεσοβέζικες «λύσεις», της δημοτικής αρχής με «μπαλώματα» και με μεθοδευμένες μετακινήσεις προσωπικού από δω κι από ‘κει, δικαιολογημένα έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση αρκετών γονιών.

            Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού μας να στηρίξει με κάθε τρόπο τους συμβασιούχους στις κοινωνικές δομές και να παλέψει στο πλευρό τους για την μονιμοποίηση όλων συμβασιούχων κάτι που θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών των Δήμων προς τη λαϊκή οικογένεια.

            Δηλώνουμε τη στήριξή μας στην πανελλαδική απεργία στις 24 Μαΐου των εργαζομένων στους Δήμους με αίτημα τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

19-05-22

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Most Popular