Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Πρωτ. Γερασίμου Ζαμπέλη «ΚΑΒΑΛΟΣ – ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Πρωτ. Γερασίμου Ζαμπέλη «ΚΑΒΑΛΟΣ – ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
 του Πρωτ. Γερασίμου Ζαμπέλη

Με ιδιαίτερη χαρά γίνεται γνωστό ότι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022  και ώρα 8.30 μ.μ. στον Κάβαλο Σφακιωτών Λευκάδος και συγκεκριμένα στο προαύλιο του «Κοντομίχειου Λαογραφικού Μουσείου (πρώην Δημοτικού Σχολείου) θα λάβει χώρα η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γερασίμου Ζαμπέλη, «ΚΑΒΑΛΟΣ – ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ», το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε.

Το βιβλίο παρουσιάζει μέσα από πλήθος τεκμηρίων την ιστορική διαδρομή του χωριού μέσα στον χρόνο, την ανθρωπογεωγραφία του με λεπτομερή αναφορά στα σπίτια και τους κατοίκους, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που προσφέρει στους μεν παλαιότερους τη νοσταλγία, στους δε νεότερους συμπυκνωμένη την αναγκαία γνώση.

Με αφορμή το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ζαβιτσάνος, Θεολόγος – Διευθυντής «Οίκου Πρόνοιας Λευκάδος»
  • ο κ. Παναγιώτης Σκληρός, πρ. Δήμαρχος Λευκαδίων
  • ο κ. Ιωάννης Ξ. Λιβιτσάνος, Θεολόγος – Πρωτοψάλτης – Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Σωτήρης Κάτσενος, Δημοσιογράφος.

Δεν θα σταλούν προσωπικές προσκλήσεις, αλλά το κάλεσμα είναι ανοιχτό σε όλους.

Η βιβλιοπαρουσίαση αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ευκαιρία συνάντησης για τους απανταχού Καβαλισάνους κι ακόμη, για όλους τους φίλους του χωριού και του βιβλίου.

Τα καθαρά έσοδα από τη διάθεση του βιβλίου θα αξιοποιηθούν, όπως πάντοτε, για τη συνέχιση των νεανικών δράσεων του Ενοριακού Πνευματικού του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Λευκάδος και την αποπεράτωση των έργων αποκατάστασης του Ι. Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Λευκάδος, όπου ο συγγραφέας εφημερεύει.

Most Popular