Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤoποθέτηση Τομεακής Επιτροπής Λευκάδας του ΚΚΕ για τις εκλογές

Τoποθέτηση Τομεακής Επιτροπής Λευκάδας του ΚΚΕ για τις εκλογές

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Τομεακή Επιτροπή Λευκάδας του ΚΚΕ χαιρετίζει όλες κι όλους που μας τίμησαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Λευκάδας και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Όλες κι όλους που άντεξαν στην πόλωση, στις ψεύτικες υποσχέσεις, στα εκβιαστικά διλήμματα, στις προσωπικές πιέσεις κι έφτασαν ως την κάλπη ψηφίζοντας αγωνιστικά. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ και τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Όλοι αυτοί οι ψήφοι θα «κατατεθούν», μαζί με την παρουσία των εκλεγμένων, από σήμερα κιόλας στον αγώνα για να εμποδιστεί η αντιλαϊκή πολιτική, για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών όλων όσοι υποφέρουν. Για να πάρουν ανάσες τα λαϊκά στρώματα, στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, ότι σε πλατιά λαϊκά στρώματα κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια και η μοιρολατρία. Ωστόσο, δεν είναι θετικό η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές όπως είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή σε επιλογές που στηρίζονται από μερίδα επιχειρηματιών, από τμήματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Περισσότερο ήταν εμφανής η συναλλαγή αυτών των δυνάμεων στο Δήμο και στην Περιφέρεια, όπου παλιά και νέα τοπικά στελέχη των κομμάτων εξουσίας στελέχωσαν συγκεκριμένα ψηφοδέλτια. Αυτό συνέβη ακριβώς γιατί οι διαφορές τους περιορίζονται στα επιμέρους ενώ υπάρχει σύγκλιση στη βασική «γραμμή» διοίκησης του Δήμου την επόμενη μέρα. Ειδικά στο Δήμο αλλά και στην Περιφέρεια αναδείχθηκαν δυνάμεις που θα παίξουν το ρόλο είτε του αναχώματος στη ριζοσπαστικοποίηση τμήματος του λαού, είτε του συμπληρώματος στην υλοποίηση της αντιλαϊκής διαχείρισης.

Στο Β’ γύρο των εκλογών δεν πρέπει οι Λευκαδίτες να υποκύψουν στο δίλημμα του «μικρότερου κακού». Δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία να επιλέξει τον συνδυασμό που ο κορμός του είναι από τη ΝΔ ή τον συνδυασμό που ο κορμός του είναι από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Επειδή τα κριτήρια μας δεν αλλάζουν από Κυριακή σε Κυριακή και οι διεκδικητές του δημαρχιακού «θώκου» δε διαφέρουν στα βασικά, με τα ίδια κριτήρια που καλέσαμε το λαό να πάει με το ψηφοδέλτιο «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κάλπη της πρώτης Κυριακής, με τα ίδια κριτήρια καλούμε το λαό ώστε η ψήφος της Β’ Κυριακής να είναι το λευκό – άκυρο.

Καλούμε όλους αυτούς, που μας παρακολουθούν, στάθηκαν και στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δίστασαν, δεν έκαναν το βήμα, ψήφισαν με «βαριά καρδιά» αντιπάλους του λαού, να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για τον λαό. Είναι ανάγκη σήμερα, να δυναμώσει η φωνή της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης το ΚΚΕ. Να μη δώσουμε πράσινο φως και συγκατάθεση στη συνέχεια και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να υπάρχει μια σταθερή και αποφασισμένη δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα.

Most Popular