Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤίτλοι τέλους και για το αστυνομικό τμήμα Καρυάς.

Τίτλοι τέλους και για το αστυνομικό τμήμα Καρυάς.

ατκαρυαΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΡΥΑΣ
Η Καρυά ¨θρηνεί¨ακόμα μία δημόσια υπηρεσία. Το κλείσιμο του Α.Τ. Καρυάς σφραγίζει την ταφόπλακα που συστηματικά τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν οι πολιτικές των πολιτικών αρχόντων του τόπου μας.
Χωρίς καμία αιτιολογία, κλείνει οριστικά το Αστυνομικό Τμήμα της Καρυάς, μετά από πολιτική απόφαση, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.
Το τμήμα της Καρυάς λειτουργούσε για περισσότερα από 70 χρόνια παρέχοντας ασφάλεια στους κατοίκους της ορεινής Λευκάδας, μέχρι και την περασμένη δεκαετία, όταν και πάλι

μετά από πολιτικές αποφάσεις τοπικών αρχόντων, περιόρισε τα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητάς του έως τα αντίστοιχα όρια του πρώην Δήμου Καρυάς, για να καταλήξει σήμερα στην οριστική κατάργησή του.
Το Α. Τ. Καρυάς τα τελευταία 30 χρόνια στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, δεν επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, πέραν των βασικών λειτουργικών του εξόδων.
Αντί της οριστικής του κατάργησης λοιπόν, θα μπορούσε ενδεχομένως να παραμείνει σε λειτουργία, με τις όποιες σημαντικές για την τοπική κοινωνία επιπτώσεις, αυξάνοντας τις οργανικές θέσεις ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την μεταστέγαση μιας εκ των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκάδας και ταυτόχρονα επεκτείνοντας τα γεωγραφικά όρια αρμοδιότητάς του, αστυνομεύοντας ολόκληρο τον ορεινό όγκο, που τώρα πλέον μοιραία, εγκαταλείπεται οριστικά στο έλεός του καθώς και απομακρυσμένους από την πόλη οικισμούς.
Είναι αυταπόδεικτο λοιπόν πως αν υπήρχε πολιτική βούληση και ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο μας, θα μπορούσε να δοθεί λύση, ώστε όχι μόνο να μην καταργηθεί το Α.Τ. αλλά να στελεχωθεί επαρκώς και να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του, δίνοντας μια ανάσα στην ορεινή Λευκάδα που τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά ψυχορραγεί.
Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους υπηρέτησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς προσφέροντας ασφάλεια και κάθε άλλη υπηρεσία, καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του τμήματος στους πολίτες της ορεινής Λευκάδας.

Πηγή: fb Καρυά Λευκάδας (Karya village)

Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες του βουλευτή  δεν περέμενε το Αστυνομικό Τμημα στην Καρυά  .Το κλείσιμο του Αστυνομικού Τμήματος Καρυάς ήταν ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και αυτό προκύπτει απο την απάντηση που εστάλη στον βουλευτή κο Θανάση Καββαδά στις  25/9/2016 . Μεταξύ άλλων στην τελευταία πρόταση αναφέρεται ότι είχε ήδη εκπονηθέι ” Ειδικό Σχέδιο Επιχειρησιακής Δράσης” από τη Διεύθυνση  Αστυνομίας Λευκάδας.

απάντηση_στο_βουλευτή_για_το_ΑΤΚΑΡΥΑΣ

Most Popular