Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣύσκεψη με θέμα την "Πυροπροστασία του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης της...

Σύσκεψη με θέμα την “Πυροπροστασία του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης της Λευκάδας”.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Λευκάδας την Πέμπτη 6/4/2023 και ώρα 11:00 κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ Ν Λευκάδας, Πύραρχου  Τσίκα Κωνσταντίνου  με θέμα την <<Πυροπροστασία του Ιστορικού Κέντρου της Πόλης της Λευκάδας>>.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν:

 Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας  Δήμου Λευκάδας, κ. Τσιρογιάννης Γεώργιος

Αντιδήμαρχος Ύδρευσης & Αποχέτευσης  Δήμου Λευκάδας, κ. Σολδάτος Χαρίλαος

Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Λευκάδας, κ. Θεοχάρης Αντώνιος

Αστυνομική  Δνση Λευκάδας,  Σιώζος  Χριστοφάνης , Αστυνομικός Υποδ/ντης

Ο Διοικητής Τροχαίας Λευκάδας, Κατωπόδης Επαμεινώνδας, Αστυνομικός Υποδ/ντης

Σιδέρης Ανδρέας Πολιτικός Υπάλληλος της ΕΛ.ΑΣ αρμόδιος για θέματα Π.Σ.Ε.Α

 Λιμενικό Σώμα, Προκοπίου Δημήτριος, Υποπλοίαρχος

Αναπλ. Προϊστ. Δν/σης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος κ. Ε. Φραγκούλη

Τμ. Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας,  κα. Α. Μαρκεσίνη

Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λευκάδας, κ. Σπ. Αρέθα

Προϊσταμένη  Τμήματος Ύδρευσης & Αποχέτευσης κα. Β. Παπαρίζου

Ο Αναπ/της Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Λευκάδας, κ. Γκοκάκης Κώστας

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας, κ. Δουβίτσας Αντώνης

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδας,  κ. Σκιαδαρέσης Σωτήριος

Ο Υποδιοικητής της Π.Υ Λευκάδας Τζήμας Ανδρέας,  Πυραγός

Ο Προϊστάμενος Πυρασφάλειας της ΔΙ.Π.Υ Ν Λευκάδας Γουργαριώτης Ανδρέας,  Πυραγός

Στη σύσκεψη αναλύθηκε από την Πυροσβεστική η επικινδυνότητα του Ιστορικού Κέντρου για την έναρξη και επέκτασης μίας πυρκαγιάς λόγω των υλικών κατασκευής  των κτιρίων, της κοντινής απόστασης μεταξύ τους και της στενότητας των δρόμων. Επίσης επισημάνθηκαν , σύμφωνα με το σχέδιο επέμβασης της Υπηρεσίας, ποιοι δρόμοι είναι σημαντικοί για την πρόσβαση των Πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση που απαιτείται να επέμβουν, οι δυσκολίες που δημιουργούνται στην επέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων από την παράνομη στάση και στάθμευση των οχημάτων εντός του Ιστορικού Κέντρου, την σημασία της καλής λειτουργίας των Πυροσβεστικών κρουνών και της τήρησης όλων των προληπτικών μέτρων από κατοίκους και καταστηματάρχες για την αποτροπή της φωτιάς.

Αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου σε καταστηματάρχες και κατοίκους του Ιστορικού κέντρου από τον Εμπορικό Σύλλογο και την Πυροσβεστική για θέματα  ευαισθητοποίησης της πρόληψης έναντι της πυρκαγιάς και την διευκόλυνση των Πυροσβεστικών οχημάτων( μη παράνομη στάση και στάθμευση)

Την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Εμπορικό Επιμελητήριο που να απευθύνεται σε καταστηματάρχες  του Ιστορικού κέντρου της Λευκάδας για αναγκαιότητα της τήρησης προληπτικών μέτρων  και την  αντίδραση τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Την πραγματοποίηση παρεμβάσεων(μπάρες-κολονάκια-σήμανση) σε σημεία που υπάρχουν προβλήματα λόγω παράνομης στάσης και στάθμευσης (Πλατεία Μαρκά –είσοδος Δαίρπφελδ μέχρι Κεντρική πλατεία-οδός Τζουβαλά κ.α)και ιδιαίτερα εκεί όπου απαιτείται να έχουν πρόσβαση τα Πυροσβεστικά οχήματα σύμφωνα με το σχέδιο επέμβασης της Πυροσβεστικής που θα κοινοποιηθεί στις Υπηρεσίες.

Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης από την Τροχαία, Αστυν. Διεύθυνση, Λιμενικό, Δημ. Αστυνομία( στάση και στάθμευση οχημάτων, ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων-τεντών) ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε δρόμους-σημεία, που έχουν υποδειχθεί από την Πυροσβεστική ως σημαντικά για την πρόσβαση των οχημάτων της.

Την άμεση επισκευή και αντικατάσταση των  χαλασμένων κρουνών (μέχρι την έναρξη της Αντιπυρικής περιόδου) καθώς και τον προγραμματισμό, για την επόμενη Αντιπυρική περίοδο, της πύκνωσης του δικτύου των κρουνών, ιδιαίτερα περιμετρικά στις  οδούς Δημ. Γολέμη – Άγγελου Σικελιανού – 8ης Μεραρχίας

Την δυνατότητα εγκατάστασης  Πυροσβεστικών ερμαρίων  με σωλήνες-αυλούς-εργαλεία σε καθορισμένα  κεντρικά σημεία εντός του Ιστορικού Κέντρου ώστε να είναι δυνατή η άμεση επέμβαση εφόσον χρειαστεί από πεζούς διερχόμενους κατάλληλα εκπαιδευμένους.

Την πραγματοποίηση Άσκησης Ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με τις Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, στο Ιστορικό Κέντρο της Πόλης , εντός Α’ 10ήμερου Μηνός Μαΐου 2023.

Most Popular