Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επισκέψεις και τις περιοδείες του εν όψει...

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επισκέψεις και τις περιοδείες του εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο υπ.Βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδας .

Τα καταστήματα της ΔΟΥ, του ΟΑΕΕ, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής. Στα πρόσωπα των εργαζομένων σε αυτές τις υπηρεσίες, είδε για μια ακόμα φορά, ανθρώπους ικανούς που υπερβάλλουν εαυτό για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Η μείωση της γραφειοκρατίας είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της ΝΔ, για να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο κράτος με ένα Δημόσιο Τομέα φιλικό και προσιτό για τον πολίτη

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λευκάδας (πρώην ΠΕΔΥ)  όπου διεπίστωσε για μία ακόμα φορά την τραγική κατάσταση που επικρατεί εκεί. Τον Μάρτιο ο κ. Καββαδάς είχε καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για το πρόβλημα της υποστελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, για την ύπαρξη οργανογράμματος και τις ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Δυστυχώς ο κύριος Υπουργός, ουδέποτε έδωσε απαντήσεις για το μείζον αυτό ζήτημα. Η ΝΔ έχει ήδη εξαγγείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.

Συνεχίζοντας ο κ. Καββαδάς επισκέφθηκε τον Δρυμώνα, την Εξάνθεια, το Κομηλιό, το Δράγανο και το Αθάνι. Οι πληγές από τον σεισμό του 2015 στις περιοχές αυτές είναι ακόμα ανοιχτές εξαιτίας της αδιαφορίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Την Κυριακή το πρωί ο κ.Καββαδάς βρέθηκε στην πανέμορφη Εγκλουβή το χωριό καταγωγής της μητέρας μου. Η συνάντηση του με συμμαθητές και φίλους, του ξύπνησε δυνατές και ευχάριστες αναμνήσεις.

Την εποχή αυτή σύσσωμοι οι κάτοικοι μαζεύουν την περίφημη φακή Εγκλουβής που καλλιεργείται στο οροπέδιο του Άγιου Δονάτου. Η ποιότητα και η υψηλή διατροφική αξία της φακής Εγκλουβής και η ανάγκη για τη διαφύλαξη του μοναδικού αυτού τοπικού προϊόντος, οδήγησαν τον κ. Καββαδά στην υποβολή αιτήματος για να συμπεριληφθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας υπό την αιγίδα της UNESCO. Το αίτημα ήδη έχει περάσει από την πρώτη φάση της διαδικασίας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κεφαλοχώρι της Καρυάς, που τα τελευταία χρόνια χτυπήθηκε αλύπητα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η ανασφάλεια έχει κυριαρχήσει τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, μετά και το κλείσιμο του αστυνομικού τμήματος.Οι Καρσάνοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον πολιτισμό του νησιού μας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το μοναδικό Καρσάνικο Κέντημα, το οποίο έπειτα από ενεργειες του κ. Καββαδά έχει ήδη ενταχθεί στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, ως μοναδικό δείγμα λαϊκής τέχνης.

Στο Νυδρί βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής όπου και συζήτησε με τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους της περιοχής κυρίως για τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου.Αναμφίβολα η Ελλάδα και δη η Λευκάδα, διατηρεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τουριστικό τομέα, δυστυχώς όμως λόγω της υπερφορολόγησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα έσοδα για τους επαγγελματίες μειώθηκαν, παρότι ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε.Η Νέα Δημοκρατία έχει εξαγγείλει πολιτικές στήριξης του τουριστικού κλάδου όπως μείωση για όλο το τουριστικό πακέτο εστίασης και διαμονής του ΦΠΑ στο 13% και σε επόμενο στάδιο στο 11%, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

Χθές το πρωί επισκέφθηκε τον Κάλαμο και τον Καστό. Το ενδιαφέρον του κ. Καββαδά για τις ανάγκες των δυο πανέμορφων νησιών του Νομού μας είναι διαρκές κι έτσι θα συνεχίσει να μάχεται μέχρι να τεθεί οριστικό τέλος στην επιλεκτική μεταχείριση των κατοίκων. Η στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων με μόνιμους γιατρούς, η πυροπροστασία και η ανάπτυξη των υποδομών για την βελτίωση της καθημερινότητας είναι σημαντικά θέματα που δεν χωράνε άλλες αναβολές.

 

 

Αθανάσιος  Καββαδάς

Υπ.Βουλευτής Ν. Λευκάδας με τη ΝΔ

Most Popular