Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Κ. ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ AΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ Θεόδωρο Κλιάρη, επισκέφτηκε την Δευτέρα 27/1/2020 στο γραφείο του, αντιπροσωπεία του Ε.Ο.Α.Ε.Ν, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Α.Ε.Ν και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας. κ.Σωτήρη Σκιαδαρέση, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ρεϊζάκη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Δημήτρη Συξέρη και το μέλος Δ.Σ κ. Αθανάσιο Ζλατούδη.


Τα μέλη του Δ.Σ συζήτησαν με τον κ. Αρχηγό, θέματα που αφορούν την επίδραση της κρίσης του μεταναστευτικού ζητήματος στις επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την υποστελέχωση ορισμένων Λιμενικών Αρχών  τη στιγμή που το Λιμενικό Σώμα έχει αναλάβει πλήθος νέων αρμοδιοτήτων αστυνόμευσης.

Ο Πρόεδρος κ. Σκιαδαρέσης έθεσε στον Αρχηγό εκτενέστερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στη Λευκάδα και δυσχεραίνουν το έργο της, όπως τέθηκαν από την Λιμενάρχη Λευκάδας στην πρόσφατη συνάντηση,  τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και μέσα.  Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στην έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού καθώς και στην έλλειψη ενός μικρού σχετικά σκάφους μέχρι οκτώ μέτρα.

Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Πρόεδρο ότι γενικότερα υπάρχει έλλειψη προσωπικού και ότι η κυβέρνηση προγραμματίζει  προσλήψεις,  ενώ το Υπουργείο θα προβεί σε  διαγωνισμό για την προμήθεια  μικρών σκαφών. Διαβεβαίωσε δε πως όταν γίνει η παραλαβή των σκαφών θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να ενισχυθεί το Λιμενικό Σώμα Λευκάδας.

Τόσο ο Αρχηγός, όσο και η Διοίκηση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., δήλωσαν πως θα υπάρξει συχνή επικοινωνία και στενή συνεργασία για το κοινό καλό.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

Most Popular