Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠληγή για την Λευκάδα η έλλειψη δημοτικών χώρων στάθμευσης

Πληγή για την Λευκάδα η έλλειψη δημοτικών χώρων στάθμευσης

Ο Δήμος Λευκάδας έχει αρχίσει ένα μπαράζ αναπλάσεων, με πρώτο τον Άγιο Μήνα, καταργώντας θέσεις στάθμευσης, χωρίς όμως ούτε να μπορεί να διαφυλάξει τη σήμανση, αλλά να επιβαρύνει τις γύρω περιοχές. Και ο λόγος είναι απλός: οι αναπλάσεις δεν αποτελούν μέρος ενός στρατηγικού σχεδίου αλλά γίνονται μεμονωμένα, χωρίς να εξετάζονται οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις τόσο στην περιοχή παρεμβάσεων όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Η έλλειψη χώρων στάθμευσης είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για το νησί της Λευκάδας και ιδιαίτερα της πόλης που ταλαιπωρεί εκτός από τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες, ακόμη περισσότερο τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν χώρο για τα αυτοκίνητα τους, ειδικά στα σημεία όπου υπάρχει έντονη εμπορική δραστηριότητα και αισθάνονται πως τελουν… υπό διωγμόν!

Σειρά έχει η παραλία, όπου η ανάπλαση είναι επιβεβλημένη, αλλά υπολόγισε κάποιος τι θα γίνει με τα σταθμευμένα οχήματα που πλέον φεύγουν από εκεί; Υπάρχουν συλλέκτρια χώροι στάθμευσης ώστε να εξυπηρετείται ο αστικός ιστός έστω και σε περιφερειακή θέση, και αυτοί να διασυνδέονται με την πόλη; Το αποτέλεσμα ήδη φαίνεται τις βροχερές μέρες ενώ το καλοκαίρι η κατάσταση θα επιβαρυνθεί. Η έλλειψη οργανωμένων χωρών στάθμευσης έχει ως αποτέλεσμα άναρχο παρκάρισμα στα πεζοδρόμια των Δικαστηρίων και τις νησίδες, διπλοπαρκαρισμένα οχήματα στην οδό Γολέμη ενώ στον Άγιο Μήνα η κατάληψη του ποδηλατόδρομου από τα αυτοκίνητα έχει γίνει μόνιμο φαινόμενο. Μέχρι και δέντρα έχουν αφαιρεθεί από τα παρτέρια για να παρκάρουν επαγγελματίες.

Οι μόνες παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι τα οικοδομικά τετράγωνα απέναντι από τη Μαρίνα, τα οποία και αυτά τα επόμενα χρόνια θα γίνουν μουσεία, αστυνομικά μέγαρα κλπ, ενώ σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αποτελούν οργανωμένους χώρους στάθμευση αφού είναι χωράφια.

Εντύπωση μας προκάλεσε πως είναι δυνατόν με κατεστραμμένη τη μισή παραλία λόγω ανάπλασης, ο Δήμαρχος να φωτογραφίζεται με γεωτρύπανο για να διερευνήσει αν μπορεί να γίνει πάρκινγκ. Αλήθεια τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν; Και αν είναι καλά, θα σταματήσει η ανάπλαση για 2-3 χρόνια μέχρι να γίνει μελέτη, και να δημοπρατηθεί το νέο έργο; Και μέχρι τότε η παραλία θα είναι βομβαρδισμένος τόπος;

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Most Popular