Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟ Δήμος Λευκάδας προμηθέυτηκε μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σίτισης αδέσποτων PUGEDON,

Ο Δήμος Λευκάδας προμηθέυτηκε μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σίτισης αδέσποτων PUGEDON,

 

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

 Σήμερα 4 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Είναι μια ημέρα που σηματοδοτεί την ανάγκη ευαισθητοποίησης και ανάληψης δράσεων για την προάσπιση και προστασία των δικαιωμάτων των ζώων.

Ως δήμος  συμμετέχουμε ενεργά στη φροντίδα, την προστασία και την διασφάλιση της ευζωΐας των αδέσποτων ζώων. Συγκεκριμένα, μέσα στο έτος, και παρόλο τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε όλοι εξαιτίας του κορονοϊού, υλοποιήθηκαν δράσεις μαζικών στειρώσεων στο νέο Δημοτικό Κτηνιατρείο Λευκάδας, και έγιναν διανομές τροφίμων για τα αδέσποτα.

Στόχος μας βέβαια είναι η ομαλή συνύπαρξη και η μείωση των αδέσποτων στην πόλη, η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και  η δημιουργία Δημοτικού Καταφυγίου που θα προσφέρει κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης, προωθώντας παράλληλα την υιοθεσία τους, ώστε να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Είναι υποχρέωσή μας άλλωστε να φροντίσουμε αυτές τις ψυχές.

Ο δήμος μας έχει προμηθευτεί μηχάνημα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σίτισης αδέσποτων PUGEDON, το οποίο θα τοποθετηθεί σύντομα σε κεντρικό σημείο της πόλης. Επιπλέον, αναμένεται η προμήθεια σταθμών συλλογής των ακαθαρσιών των σκυλιών, μιας  έξυπνης, πρωτότυπης, πολιτισμένης και οικολογικής λύσης στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Το δικαίωμα των ζώων στην ελευθερία και στην ευζωία είναι αδιαπραγμάτευτο, και όλοι μαζί πρέπει να το υπερασπιζόμαστε και να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να το διαφυλάττουμε. Άλλωστε, ο πολιτισμός μας κρίνεται και από τον τρόπο που φερόμαστε στα ζώα, δεσποζόμενα ή αδέσποτα.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εθελοντές για την συνεισφορά τους με κάθε τρόπο για την φροντίδα των ζώων στον δήμο μας.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Most Popular