Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟι ετεροδημότες στηρίζουν τους συμπατριώτες τους στην μη παραχώρηση της περιοχής του...

Οι ετεροδημότες στηρίζουν τους συμπατριώτες τους στην μη παραχώρηση της περιοχής του κάστρου

Οι ετεροδημότες της Λευκάδας, οι οποίοι έχουμε άμεση επαφή με τον τόπο καταγωγής μας έχοντας διατηρήσει τα εκλογικά μας δικαιώματα,  ενωνόμαστε με την φωνή των συμπατριωτών μας.

Στηρίζουμε τις δράσεις των κατοίκων και των συλλογικοτήτων του νησιού, δηλώνοντας ξεκάθαρα την αντίθεση μας για την μη παραχώρηση της περιοχής του Κάστρου σε ιδιώτες. Οι  τωρινοί τοπικοί άρχοντες αλλά και η αντιπολίτευση θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις αντιδράσεις των απανταχού Λευκαδιτών και να μην προβούν σε ενέργειες οι οποίες θα ζημιώσουν ανεπανόρθωτα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης:

  • με την αλλοίωση το φυσικού τοπίου του Κάστρου 
  • εμποδίζοντας την πρόσβαση στην παραλία μας, παραλία των πρώτων μας μπάνιων που σήμερα φιλοξενεί κυρίως τους πιο ευάλωτους πολίτες, παιδιά και ηλικιωμένους.
  • δημιουργώντας προηγούμενο ώστε να χτιστεί και σε άλλα σημεία  ο “γύρος της Γύρας” και να χαθεί ο πνεύμονας ανάσας της πόλης από τα βόρεια όπως ήδη έχει συμβεί από την δυτική πλευρά.

Παρακαλούμε, ακούστε τους πολίτες της Λευκάδας και μην βάλετε το χέρι σας να καταστραφεί το μοναδικό αναλλοίωτο κομμάτι που μας έμεινε, η καθημερινή μας απόδραση οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ή της νύχτας που κάνει την πόλη μας τόσο ξεχωριστή και φροντίστε, με όλους εμάς αρωγούς, να δοθεί πνοή στα παλιά κτίσματα, αξιοποιώντας τα, σεβόμενοι την ιστορία τους και τα αρχιτεκτονικά τους στοιχεία.

Με εκτίμηση

Ομάδα ετεροδημοτών της Λευκάδας  για τη διάσωση της περιοχής του Κάστρου

Most Popular