Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΘανάσης Καββαδάς: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης της Περιφερειακής Οδού της πόλης της...

Θανάσης Καββαδάς: «Ολοκληρώθηκε η διαδικασία χρηματοδότησης της Περιφερειακής Οδού της πόλης της Λευκάδας –  Μετά το Υπουργείο Ανάπτυξης υπεγράφη και από τον Υπουργό Υποδομών η απόφαση για τα 3.674.800 ευρώ – Προχωρά και το έργο της Υποθαλάσσιας Ζεύξης»

Υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών, κ. Κώστα Καραμανλή, η έγκριση δέσμευσης 3.674.800 ευρώ για την κατασκευή της περιφερειακής οδού της πόλης της Λευκάδας, έπειτα από τη νέα συνάντηση που είχε μαζί του ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. Ολοκληρώθηκε έτσι η διαδικασία για τη χρηματοδότηση του περιφερειακού της Λευκάδας, αφού τον Νοέμβριο 2021 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Ιωάννης Τσακίρης είχε υπογράψει την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πρόοδος στο θέμα της Υποθαλάσσιας Ζεύξης, με το Βουλευτή να ζητά επίσπευση της διαδικασίας που θα οδηγήσει στη σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και, τελικά, στη δημοπράτηση του έργου. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία των μελετών προχωρά, καθώς το έργο έχει τεθεί σε προτεραιότητα, ενώ παράλληλα θα επικαιροποιηθούν και παλαιότερες μελέτες που μπορούν να φανούν χρήσιμες.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Από το τέλος το 2020 είχα ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα δρόμου, με επανειλημμένες συναντήσεις στα Υπουργεία Υποδομών και Ανάπτυξης για να εγκριθεί η χρηματοδότηση για το μεγάλο έργο του περιφερειακού της πόλης της Λευκάδας. Πρώτος ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μου είχε υποσχεθεί ότι το προτεινόμενο ποσό θα εντασσόταν στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Μεταφορών αμέσως μόλις το Υπουργείο Υποδομών κατέθετε το σχετικό αίτημα

Ο Υπουργός, κ. Καραμανλής ανταποκρίθηκε και εκείνος θετικά στις διαρκείς οχλήσεις μου και, αφού υπεγράφη η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Τσακίρη, φτάσαμε επιτέλους στο επιθυμητό αποτέλεσμα με την υπογραφή και του Υπουργού Υποδομών: 3.674.800 ευρώ θα τεθούν στη διάθεση του Δήμου, για να υλοποιήσει ένα από τα σημαντικότερα έργα για την πόλη μας, τον περιφερειακό της Λευκάδας.

          Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο Υπουργούς, καθώς και τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος και από τη θέση του Γραμματέα και από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών συνέβαλε αποφασιστικά σε αυτό το αίσιο αποτέλεσμα. Πλέον είναι στο χέρι του Δήμου να προχωρήσει το έργο, ώστε τόσο οι κάτοικοι της Λευκάδας, όσο και οι επισκέπτες μας, να απαλλαγούν από τις μεγάλες καθυστερήσεις, τη μόλυνση και την ηχορρύπανση που προκαλεί το μποτιλιάρισμα, και ελπίζω σύντομα να δούμε το έργο να ξεκινά.

          Σε ό,τι αφορά τέλος την υποθαλάσσια ζεύξη, παραμένω σε διαρκή επαφή με το Υπουργείο Υποδομών, παρακολουθώντας την εξέλιξής της. Σύμφωνα με τον Υπουργό, έχουμε περάσει στο στάδιο των μελετών, το σημαντικότερο όμως είναι το πολιτικό μήνυμα που λαμβάνω σταθερά από τον κ.Κώστα Καραμανλή, και που δεν είναι άλλο από την επιβεβαίωση ότι η υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου, και θα προχωρήσει

Most Popular