Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΘανάσης Καββαδάς: «Η Κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον μέτρα όταν και όπως πρέπει...

Θανάσης Καββαδάς: «Η Κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον μέτρα όταν και όπως πρέπει για την προστασία της δημόσιας υγείας»

Σε αυτές τις στιγμές της μεγάλης δοκιμασίας που περνάμε, απαιτείται σοβαρότητα από όλους.

Έχω επιλέξει να απευθύνομαι στους πολίτες της Λευκάδας με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια.

Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για τα νησιά αφορούν τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τον περιορισμό στη μετακίνηση με πλοία. Δεν υπάρχει περιορισμός στις αεροπορικές συνδέσεις, καθώς με αεροπλάνο μπορεί να ταξιδέψει προς τα νησιά οποιοσδήποτε, ακόμα και αν δεν είναι μόνιμος κάτοικος.

Το μέτρο ελήφθη για τα νησιά διότι εάν υπάρξει μεγάλη συρροή πολιτών δεν υπάρχουν οι υποδομές να αντιμετωπιστούν περιστατικά και φαινόμενα εξάπλωσης του κορονοϊού, και σε εκτεταμένη επιδημία θα ήταν ανέφικτη η διακομιδή λοιμωδών περιστατικών.

Οι πολίτες της Λευκάδας πρέπει να είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση, όπως πήρε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα μέχρι σήμερα, δεν θα διστάσει να πάρει και νέα μέτρα τις επόμενες ώρες και μέρες, εφόσον το κρίνει σκόπιμο, που θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία, όχι μόνο στην Λευκάδα, αλλά σε όλη τη χώρα.

Οι επαφές μου όλο αυτό το διάστημα με το σύνολο σχεδόν της Κυβέρνησης είναι αδιάκοπες. Έχω θέσει θέματα υγείας, παιδείας, στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που απασχολούν τους συμπολίτες μου, καθώς και το θέμα της απαγόρευσης προσέγγισης τουριστικών σκαφών στην Λευκάδα, θέματα τα οποία επιλύθηκαν. Επιπλέον, συζήτησα το θέμα πιθανών ελέγχων στην πλωτή γέφυρα με τον Υπουργό Επικρατείας κ.Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιά και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου.

Όλα όσα συζητούνται όμως αυτή τη στιγμή πρέπει να συζητούνται με εγκυρότητα και με σοβαρότητα, όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να λαμβάνονται με υπευθυνότητα, ιδιαιτέρως εν μέσω κρίσης, διότι αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσιας υγείας.

Η Κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, έχει  δείξει ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα να παίρνει κάθε φορά τα αναγκαία μέτρα, επανεκτιμώντας την κατάσταση και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.»

 

Most Popular