Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕπίσκεψη  του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στον Κάλαμο και τον Καστό

Επίσκεψη  του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στον Κάλαμο και τον Καστό

Το νησί του Καλάμου επισκέφτηκε την Τρίτη, 28 Αυγούστου, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου 25 Αυγούστου εντός του οικισμού του νησιού, που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς δύο σπίτια και να κινδυνεύσει η ζωή μιας γυναίκας.

Ο κ. Καββαδάς, μετά την επίσκεψή του στο σημείο του συμβάντος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και με κατοίκους του νησιού στο Κοινοτικό κατάστημα, οι οποίοι μετέφεραν στο βουλευτή την αγωνία τους για τα περιστατικά πυρκαγιών που σημειώνονται εντός του οικισμού, μάλιστα στο παρελθόν με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, και την αδυναμία άμεσης παρέμβασης για την αντιμετώπισή τους.

Όπως εξήγησαν βρίσκεται σε αχρηστία μικρό όχημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πυροσβεστικό και να κινηθεί στους στενούς δρόμους του οικισμού, ενώ το μεγαλύτερο όχημα αδυνατεί, λόγω όγκου, να προσεγγίσει τα περιστατικά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επέμβει  αποτελεσματικά σε πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε κατοικίες.

Επισήμαναν δε την αναγκαιότητα ελέγχου λειτουργίας των υπαρχόντων κρουνών και εγκατάστασης νέων, που παραμένουν στις αποθήκες του δημοτικού διαμερίσματος.

Παράλληλα επισήμαναν το έλλειμμα πυροπροστασίας και πρόληψης των πυρκαγιών.

Στο πλαίσιο αυτό εξέφρασαν την ανάγκη να αναπτυχθεί ένα περιμετρικό οδικό δίκτυο γύρω από τον οικισμό προκειμένου να υπάρξει σωστή αντιπυρική προστασία.

Ως επιπρόσθετο πρόβλημα αναφέρθηκε το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόληψη για τον καθαρισμό των ξερών χόρτων εντός του οικισμού, η χωματερή των σκουπιδιών που αποτελεί εστία πυρκαγιών και την ανάγκη βελτίωσης της οδικής πρόσβασης σε αυτή, τα ματισμένα καλώδια της ΔΕΗ και την ανάγκη κοπής των δέντρων που αγγίζουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ο κ. Καββαδάς υπογράμμισε ότι, μετά και την εθνική τραγωδία στο Μάτι, η πρόληψη για τις πυρκαγιές είναι εξαιρετικά σημαντική και ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων πρέπει να επικαιροποιηθεί προκειμένου να περιορίζονται κατά το δυνατόν οι αρνητικές συνέπειες μιας πυρκαγιάς που θα έχει αυτή για όλο το νησί και να αποτρέπεται η απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Ο βουλευτής μετά τον Κάλαμο επισκέφτηκε και το νησί του Καστού, όπου επίσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιδήμαρχο του νησιού και με κατοίκους και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα του νησιού.

Μετά την επίσκεψή του στον Κάλαμο και τον Καστό, ο κ. Καββαδάς κατέγραψε αναλυτικά όλα τα προβλήματα που του αναφέρθηκαν και απέστειλε επιστολή προς το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, κ. Δημήτριο Κοντογιάννη, και προς το Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ του Πρακτορείου Μεσολογγίου, κ. Νίκο Γαλάνη, στους οποίους επισήμανε τα υπάρχοντα προβλήματα και ζήτησε τη μέριμνα των υπηρεσιών για την επίλυσή τους.

 

 

Για να δείτε την επιστολή του κ. Καββαδά προς το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας πατήστε εδώ:

Για να δείτε την επιστολή του κ. Καββαδά προς το Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ του Πρακτορείου Μεσολογγίου πατήστε εδώ:

 

Most Popular