Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κεφαλληνίας και Λευκάδας, έχουν καταγγελθεί και διερευνώνται υποθέσεις εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, κατά τις οποίες επιτήδειοι με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα, απέσπασαν χρηματικά ποσά.
Συγκεκριμένα, στην Κεφαλονιά, άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με πολίτη, προφασιζόμενος τον υπάλληλο τράπεζας και με το πρόσχημα της καταβολής φόρου για επιστροφή χρημάτων που δικαιούται, του απέσπασε το συνολικό χρηματικό ποσό των -9.271- ευρώ.
Σε μία ακόμη περίπτωση, στη Λευκάδα, σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος κατάφερε και απέσπασε από πολίτη το χρηματικό ποσό των -3.250- ευρώ, ως προκαταβολή για πώληση μηχανήματος, για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ποτέ να ολοκληρωθεί η παραπάνω αγοραπωλησία.
Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr/).


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες. 

