Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για πολλοστή φορά εργαζόμενοι και γιατροί περιγράφουν τα όσα καθημερινά διαδραματίζονται στη λειτουργία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λευκάδας, ενός Νοσοκομείου που βρίσκεται σε μια ευαίσθητη τουριστική περιοχή και σε εποχή πανδημίας covid-19.

Οι γιατροί χάνουν και τις τελευταίες αντοχές τους έχοντας εξαντληθεί από την υπερεργασία πραγματοποιώντας 11 και 13 εφημερίες τον μήνα. Ο τρόπος και ο αριθμός των εφημερίων αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τους νέους γιατρούς να επιλέξουν να εργαστούν σε αυτό ούτε καν ως επικουρικοί. Η μεγαλύτερη κλινική του Νοσοκομείου  η παθολογική συνεχίζει να λειτουργεί με τρείς παθολόγους οι οποίοι θα πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κλινικής, των επειγόντων και στην διαχείριση των ύποπτων περιστατικών covid-19, ενώ για την στοιχειώδη λειτουργία της θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 5 γιατροί .

Το νοσοκομείο λειτουργεί οριακά     σαν ένα  οργανωμένο Κέντρο Υγείας με μία ακτινολόγο, μία νευρολόγο μία πνευμονολόγο, ένα νεφρολόγο, χωρίς οφθαλμίατρο , ΩΡΛ, οδοντίατρο και καρδιολόγο.

Η ενίσχυση με 53 συμβασιούχους όταν μέσα σε αυτούς δεν υπάρχει  τεχνολόγος εμφανιστής για το ακτινολογικό στη δύσκολη εποχή του κορονοϊου, αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό. Η μεταφορά στο νέο νοσοκομείο έχει αυξήσει τις απαιτήσεις και ουδείς το αντιλαμβάνεται.

Εδώ και χρόνια έχει τονιστεί η επιτακτική ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου και κάλυψης όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, οι οποίες έπρεπε να καλυφθούν πριν την μεταφορά στο νέο νοσοκομείο.

Είναι προκλητικό να λέγεται ότι θωρακίστηκε το δημόσιο σύστημα υγείας κατά την διάρκεια της πανδημίας και το μόνο που έγινε είναι να απαξιωθεί περισσότερο. Υποσχέθηκαν την πρόσληψη  25  επικουρικών, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι.

Οι ίδιοι απαξίωσαν και αυτόν τον θεσμό  όπως απαξιώνουν και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας             νομίζουν ότι με ένα αγροτικό ανειδίκευτο γιατρό  στα χωριά μια φορά την εβδομάδα θα λύσουν το πρόβλημα.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας για να λειτουργήσει σωστά θέλει στελέχωση με μόνιμο προσωπικό , κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων

Στην εποχή της πανδημίας τα 6 κρεβάτια της ΜΕΘ με υπερσύγχρονο εξοπλισμό παραμένουν κλειστά

Σήμερα πάρα ποτέ το κράτος πρέπει να σταθεί στις ανάγκες του λαού και όχι λογική κόστους – όφελος

Διεκδικούμε άμεσα :

  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού , να έχει κάθε κλινική τουλάχιστον 5 γιατρούς
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
  • Άμεσο άνοιγμα των 6 κλινών ΜΕΘ με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την λειτουργία της.
  • Άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου
  • Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Βασιλικής και το ΠΕΔΥ Λευκάδας με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση , ώστε τα ύποπτα περιστατικά στην εφημερία να μην προσέρχονται στο νοσοκομείο .

                                                                                               

 

ΕΙΝΗ

 

 

Most Popular