Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔελτίο τύπου-Ευχαριστήριο εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης

Δελτίο τύπου-Ευχαριστήριο εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης

Στα πλαίσια της δράσης Δικτύωσης των Κοινωνικών Φορέων, που διοργανώνει με πρωτοβουλία του το Κέντρο Πρόληψης Λευκάδας- ΔΙΑΥΛΟΣ, υλοποιήθηκε σεμινάριο από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΙΠΕ). Τον συν-συντονισμό του σεμιναρίου είχε, από την πλευρά του Κέντρου Πρόληψης, η κα Σοφία Ασπρογέρακα, Κοινωνική Ανθρωπολόγος- M.Ed. και από την πλευρά της Ιεράς Μητρόπολης, ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε διαδικτυακά και είχε ως αντικείμενο την «Εκπαίδευση στη διαχείριση κοινωνικοπρονοοιακών ζητημάτων αιχμής».

Το πρόγραμμα άρχισε να υλοποιείται στις 31 Μαΐου και ολοκληρώθηκε μετά από 7 συναντήσεις, την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021. 24 συμμετέχοντες – εργαζόμενοι στους Κοινωνικούς Φορείς της Λευκάδας παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν το σεμινάριο στους οποίους και θα χορηγηθούν μοριοδοτούμενα  Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν με στελέχη τους: το Κέντρο Πρόληψης ΔΙΑΥΛΟΣ, το αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο (που υλοποιείται από την Equal Society), το ΚΑΠΗ, η Κοινωφελής ΔΕΠΟΚΑΛ του Δήμου Λευκάδας, το Βοήθεια στο Σπίτι και το ΚΗΦΗ, η Κοινωνική Υπηρεσία του  Νοσοκομείου και η Ιερά Μητρόπολη (Φιλόπτωχο και Κέντρο Νεότητας).

Η εκπαίδευση έγινε σε  θεματικές που  αφορούσαν τις αρχές της κοινωνικής εργασίας και τη δεοντολογία, τον εθελοντισμό, την εξουθένωση και την αντιμετώπιση των συνεπειών της, τις νέες δυνατότητες  κοινωνικοπρονοιακής προσφοράς και τους φορείς της.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εργαζόμενους για την ενεργητική συμμετοχή τους, τους Προέδρους ή/και Διευθυντές των δομών, που διευκόλυναν τους εργαζόμενους στη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας για την παραχώρηση της αίθουσας Περιφερειακού Συμβουλίου για την υλοποίηση της τελευταίας μας – και δια ζώσης- συνάντησης αξιολόγησης, το Σεβασμιώτατατο Μητροπολίτη Λευκάδος &Ιθάκης κ.Θεόφιλο, αλλά  και το ΙΠΕ και τον αναπληρωτή Δ/ντή του, Αρχιμ. Θεολόγο Αλεξανδράκη, για την άψογη συνεργασία.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

 

Most Popular