Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒγαίνει απο το Βαθύ Κόκκινο από τη Δευτέρα και η Λευκάδα!!!

Βγαίνει απο το Βαθύ Κόκκινο από τη Δευτέρα και η Λευκάδα!!!

Αποφασίστηκε μικρή χαλάρωση στις νυχτερινές μετακινήσεις πανελλαδικά, επαναλειτουργία κομμωτηρίων, υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων, Δημόσιων πάρκων, αλιείας, θρησκευτικές τελετές.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργείο Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά από αύριο :

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 21:00 αντί για τις 19:00 και τις 05.00 το πρωί και καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδος με έναρξη ισχύος του μέτρου από αύριο (20-3-2021).

– Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Δευτέρα 22-3-2021 το πρωί.

Επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση SMS 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος.

Λειτουργία Δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων  εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση SMS 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος (δηλαδή μόνο με τα πόδια ή ποδήλατο).

– Τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τετραγωνικά και όριο τους 20 πιστούς με υποχρεωτική χρήση μάσκας και υποχρεωτικό Testing με ευθύνη της Ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές : α. Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου β. Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου γ. Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Έναρξη ισχύος από μεθαύριο Κυριακή της Ορθοδοξίας.

– Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού SMS 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα σε περίπτωση σκαφών Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Επιδημιολογική εικόνα

Στο Βαθύ Κόκκινο Πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν οι εξής περιοχές :

– Περιφέρεια Αττικής

– Π.Ε.Αιτ/νίας

– Π.Ε.Αχαίας

– Π.Ε.Βοιωτίας

– Π.Ε.Εύβοιας

– Π.Ε.Φθιώτιδας

– Π.Ε.Ευρυτανίας

Εξαιρουμένου του Δ.Σκύρου

– Π.Ε.Αργολίδας

– Π.Ε.Αρκαδίας

– Π.Ε.Κορινθίας

– Π.Ε.Θεσσαλονίκης

– Π.Ε.Χαλκιδικής

– Π.Ε.Θεσπρωτίας

– Π.Ε.Ηρακλείου

– Π.Ε.Λέσβου

– Δ.Καλύμνου

– Δ.Χίου

– Δ.Ανωγείων

– Δ.Χανίων

– Δ.Ιωαννίνων

– Δ.Μετσόβου

– Δ.Κατερίνης

– Δ.Σκιάθου

Στο Βαθύ Κόκκινο Πολύ αυξημένου κινδύνου Εντάσσονται οι εξής νέες περιοχές από αύριο στις 06.00 το πρωί :

Π.Ε.Μυκόνου

Π.Ε.Ζακύνθου

Δ.Αμφίπολης Σερρών

Δ.Καστοριάς

Δ.Ορεστίδος

Δ.Καρδίτσας

Η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από χθές το πρωί μέχρι τη Δευτέρα στις 29 Μαρτίου στις 06.00 το πρωί.

Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται και η Δ.Κοινότητα Γαλατινής της Δ.Ε.Ασκίου του Δήμου Βοίου Σιάτιστας Κοζάνης.

Από το Βαθύ Κόκκινο βγαίνουν και από τη Δευτέρα το πρωί εντάσσονται στο Κόκκινο οι εξής περιοχές:

– Π.Ε.Φωκίδας

– Π.Ε.Σάμου

– Π.Ε.Άρτας

– Π.Ε.Λευκάδας

– Δ.Ρόδου

Δωρεάν τεστ για όλους

Ο υφυπουργός πάρα τω πρωθυπουργώ Άρης Σκέρτσος επισήμανε ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληγεί από 3 κύματα κορονοϊού, σημειώνοντας ότι στις 27 χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα είναι στην 26η θέση όσον αφορά στα κρούσματα. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι από τα τέλη του μήνα κάθε πολίτης με τον ΑΜΚΑ του, θα μπορεί να κάνει δωρεάν τεστ για κορονοϊό στο φαρμακείο.

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Τι ισχύει για τον κωδικό «6»

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα από δήμο σε δήμο με τον κωδικό «6» στο 13033.

Ο κωδικός «6» αφορά σε σωματική άθληση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο και οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τα πόδια ή ποδήλατο.

Έτσι λοιπόν, όσοι θέλουν να μετακινηθούν με SMS 6 στο 13033 μπορούν να πάνε… όπου θέλουν όσο αυτό γίνεται με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τους λόγους για τους οποίους η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας.

«Συζητήθηκε στην Επιτροπή και αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, διότι θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο που έχει αποδώσει», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι η μετακίνηση αυτή θα αύξανε την πιθανότητα να έρθουν σε επαφή με οικογένειες από διαφορετικούς δήμους που πιθανότατα έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό φορτίο».

«Είναι κάτι που θα επανεξετάσουμε και αν δούμε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου γενικότερα μπορεί να επανεξεταστεί», υπογράμμισε.

 

e-nomothesia.gr

Most Popular