Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ.

Συγκίνηση ,νοσταλγία αλλα και θαυμασμός για τον κορυφαίο Λευκαδίτη ηθοποιό, συνόδευσαν την εκδήλωση τιμής προς τον ΗΛΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ που οργάνωσε, χτες το βράδυ στην Αθήνα,με μεγάλη επιτυχία, ο Σύλλογος Λευκαδίων Αττικής «Η Αγία Μαύρα».

Mία μαγική, ζεστή, βραδυά που θα μείνει στις μνήμες όλων.

Η μεγάλη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών -στο κέντρο της Αθήνας-τελικά αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες Λευκαδίτες και φίλους του Ηλία Λογοθέτη.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι:Αργυρώ Βερυκίου-Μπαλντά(φιλόλογος),Ηλίας Γεωργάκης(δημοσιογράφος-συγγραφέας) και ΓιάννηςΦαλκώνης(σκηνοθέτης).

Χαιρετισμούς απήθυναν ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Κωσταντίνος Καρούσος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής Σωκράτης Κακλαμάνης.

Δύο σονέτα του Σπύρου Φιλιππα-Πανάγου-με τα οποία ο Ηλίας Λογοθέτης-εδωσε εξετάσεις το 1964 στο θέατρο Κούν και πήρε υποτροφία-διάβασε ο παιδικός του φίλος Στέφανος Μεσσήνης(δημοσιογράφος-ποιητής).

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στην τεράστια προσφορά του ηθοποιού στο θέατρο και στον κινηματογράφο , στην καλλιτεχνική του πορεία καθως και στην μεγάλη αγάπη που τρέφει για τη Λευκάδα, το νησί οπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Τραγούδια για τη Λευκάδα τραγούδησε η χορωδία του Συλλόγου Λευκαδίων Αττικής υπο την διεύθυνση της μαέστρου Δώρας Μουρμούρη.Στο μαντολίνο ήταν ο Αλέξανδρος Καραμποίκης και στην κιθάρα ο μικρός Δημήτρης Αγγελάτος.

Στο τέλος της εκδήλωσης τραγούδησε ο Ηλίας Λογοθέτης ο οποίος αφηγήθηκε παλιές φάρσες μπρανέλων, σκορπώντας γέλιο και χαρά που τόσο εχουμε ανάγκη στην εποχή μας.

Μηνύματα για την εκδήλωση και τον τιμώμενο έστειλαν ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς ,ο νεος δήμαρχος Λευκάδας Μπάμπης Καλός και ο απερχόμενος δήμαρχος Κ. Δρακονταειδής.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε η παραδοσιακή λαδόπιτα, προσφορά της Ολγας Μανωλίτση και της Σοφίας Αναγνωστοπούλου-Γεωργάκη.

Most Popular