Έκθεση ζωγραφικής για την αστεγία

0
29

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας, με σταθερή δέσμευση στην υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Η αστεγία δεν είναι απλώς η έλλειψη στέγης, αλλά μια βαθιά κοινωνική πρόκληση που μας αφορά όλους. Πίσω από κάθε άνθρωπο κρύβεται μια προσωπική ιστορία, ένας αγώνας για αξιοπρέπεια και μια ανάγκη για αποδοχή.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας και την καλλιέργεια της αλληλεγγύης, το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λευκάδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάδας και τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, συνδιοργανώνει με τις Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου μια ξεχωριστή έκθεση ζωγραφικής με θέμα την αστεγία.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, από τις 19:00 έως τις 21:00, στον κεντρικό πεζόδρομο της αγοράς, έναντι του Ιερού Ναού Παντοκράτορος (οδός Ι. Μελά), στην πόλη της Λευκάδας.

Μέσα από τα έργα της έκθεσης, επιδιώκουμε να δώσουμε φωνή σε αυτή την σκληρή πραγματικότητα και να αναδείξουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άστεγοι συμπολίτες μας. Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για το σπουδαίο έργο και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου.

Ευχαριστούμε θερμά τις Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου για την πρωτοβουλία και την άριστη συνεργασία σε αυτή την κοινή προσπάθεια αφύπνισης της κοινωνίας απέναντι σε μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας.

Σας περιμένουμε όλους. Η ενημέρωση γεννά κατανόηση, η κατανόηση γεννά αλληλεγγύη και η αλληλεγγύη μπορεί να αλλάξει ζωές.

Από το Δήμο Λευκάδας