Εικαστική Έκθεση Σπύρου Μακρυγιάννη ”Λευκάδα Φως και Χρώμα”
10 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας
Διάρκεια Έκθεσης:
Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου έως και Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
Ωράριο λειτουργίας:
11:00-14:00 & 18:00-22:00
Εγκαίνια:
Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου 2026, ώρα 20:00
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ:
Ο Σπύρος Μακρυγιάννης, μεγαλωμένος στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας, στη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, βίωσε από παιδί την ομορφιά των χρωματιστών τοίχων και παραθυριών· αποχρώσεις ζωντανές, που θυμίζουν το πολύχρωμο Μπουράνο της Βενετίας. Αυτές οι εικόνες, βαθιά χαραγμένες στη μνήμη του, έγιναν αργότερα πηγή έμπνευσης και δημιουργικής αναζήτησης.
Στη Λευκάδα, τη μεγάλη του αγάπη,ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τα δεκατρία του χρόνια. Έπειτα από δεκαετίες αναζητήσεων, επιστρέφει σε εκείνες τις πρώτες εικόνες και βιώματα που τον σημάδεψαν, αποτυπώνοντας τα, μέσα από τη ζωγραφική του.
Η έκθεση του αυτή, που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Θ. Στάμος» από τη Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου έως και την Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 και αποτελεί ένα ταξίδι μνήμης και συγκίνησης. Οι συντοπίτες του, Λευκάδιοι, θα αναγνωρίσουν γνώριμες γωνιές, σκιές και χρώματα από τις αγαπημένες γειτονιές της Παλιάς Πόλης, που τους μεγάλωσαν.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Λογότυπα, επωνυμίες, εμπορικά σήματα και γνωρίσματα ανήκουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες. 

