Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ4η συνάντηση "Διαλόγων Γονέων": "Πένθος και απώλειες στη ζωή μας" με την...

4η συνάντηση “Διαλόγων Γονέων”: “Πένθος και απώλειες στη ζωή μας” με την κ. Ερασμία Φείδη

Η ψυχοπαιδαγωγός κυρία Ερασμία Φείδη ξανά μαζί μας στην 4η συνάντηση «Διαλόγων Γονέων»: «Πένθος και απώλεια στη ζωή μας»

Η πορεία των «Διαλόγων Γονέων» συνεχίζεται και τη νέα χρονιά με την τέταρτη συνάντηση, όπου οι γονείς και όσοι ακόμη ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ακόμη ενδιαφέρουσα εισήγηση, με θέμα: «Πένθος και απώλειες στη ζωή μας» και να συζητήσουν με την κυρία Ερασμία Φείδη, ψυχοπαιδαγωγό και ψυχοθεραπεύτρια, το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής, 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 6.30 μ.μ. στην «Καταφυγή» (πρώην ΝΕΛΕ ή παλαιά Μητρόπολη – οδ. Μεγανησίου 5, κοντά στην Κεντρική Πλατεία).

Γνωστή ήδη στους γονείς της Λευκάδας η κυρία Φείδη από την πρόσφατη, εξαιρετικά εύστοχη και περιεκτική σε μηνύματα, ομιλία της για τα «πολλά πρόσωπα της βίας» στο πλαίσιο της «Ημέρας για τους Γονείς στην Κατασκήνωση» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έρχεται να προσεγγίσει ένα ευρύ φάσμα τραυματικών καταστάσεων που επιφέρουν ποικίλες «αναχωρήσεις» στη ζωή και τον ψυχισμό των παιδιών και των ενηλίκων.

Η διαχείριση του πένθους που προκαλεί ένας θάνατος, μια ασθένεια, ένας χωρισμός, μια αποδημία κτλ. αποτελεί αγώνισμα προκλητικό και απαιτητικό για τα πρόσωπα και το οικογενειακό και κοινωνικό τους πλαίσιο.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι θέσεις και η προτάσεις της εκλεκτής ομιλήτριας, που αναμφίβολα θα προσφέρει πάμπολλες αφορμές για συζήτηση και προβληματισμό.

Παράλληλα, νέοι άνθρωποι θα απασχολήσουν τα παιδιά σε άλλον χώρο του κτιρίου, προκειμένου οι γονείς απερίσπαστοι να συμμετάσχουν στον σχετικό διάλογο.

Λευκάδα, 18 Ιανουαρίου 2023

(Από το Κέντρο Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης)

Most Popular