Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤσιόδρας: Με τα μέτρα περιορισμού «κερδίζουμε χρόνο» έναντι του κορωνοϊού – Έως...

Τσιόδρας: Με τα μέτρα περιορισμού «κερδίζουμε χρόνο» έναντι του κορωνοϊού – Έως 10.000 έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα

«Δυστυχώς, το εμβόλιο αργεί» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας στην ενημέρωση των συντακτών Υγείας, τονίζοντας ότι τα μέτρα περιορισμού που πάρθηκαν  φάνηκαν χρήσιμα καθώς «Αγοράσαμε χρόνο έναντι της μάχης με τον κορονοιό»

Έως 10.000 έχουν προσβληθεί στην Ελλάδα

Ο κορωνοϊός έχει ταχεία αύξηση σε όποια κοινωνία εισβάλει, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, που εκτίμησε ότι έως 10.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον ιό στην Ελλάδα.

«Σε ό,τι αφορά την αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε εντός των μαθηματικών προβλέψεών μας, που ανανεώνονται συνεχώς. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι 8.000-10.000 άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα», δήλωσε ο λοιμωξιολόγος,

«Πάντα οι μαθηματικές εκτιμήσεις έχουν μια αβεβαιότητα, αλλά και δείχνουν πόσο κοντά μας μπορεί να είναι ο ιός. Μας αφορά όλους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ενώ σημείωσε ότι παραμένουν άγνωστες πολλές πτυχές του κορωνοϊού, όπως ο ρόλος των παιδιών στη μετάδοση, αλλά και η μετάδοση του ιού χωρίς συμπτώματα.

Για κάθε συμπτωματικό, υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή με ελαφρά συμπτώματα

«Για κάθε συμπτωματικό, υπάρχει τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ή με ελαφρά συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν. Αν γίνει αυτό, η μετάδοση θα αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια», προειδοποίησε ο καθηγητής.

«Μια τέτοια πανδημία δεν υποχωρεί από μόνη της. Δύο επιλογές υπάρχουν. Είτε τα αυστηρά μέτρα, ή ένα υπερφορτωμένο σύστημα υγείας, που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο το Σύστημα Υγείας της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας.

Most Popular