Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΤο Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά της Λευκάδας

Το Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά της Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η φιλανθρωπική έκθεση “ HeΑrt” που διοργανώνει το Εικαστικό Εργαστήρι κάθε χρόνο ανελλιπώς τα τελευταία 11 χρόνια, με την αμέριστη στήριξη των μαθητών του και του φιλότεχνου και ευαισθητοποιημένου κοινού της Λευκάδας, απέδωσε και φέτος καρπούς.

Σε συνέχεια και της περσινής δωρεάς του Εικαστικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας, όπου, στη μνήμη της αξέχαστης μαθήτριάς του, Σπυριδούλας Μανωλίτση, δώρισε στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου επιτοίχιο οφθαλμοσκόπιο και ωτοσκόπιο, προχώρησε και φέτος σε δωρεά ιατρικών εργαλείων για την Παιδιατρική κλινική και τις ανάγκες των παιδιατρικών διακομιδών. Η επιλογή των εργαλείων έγινε μετά την διερεύνηση των αναγκών της Παιδιατρικής κλινικής και κατά τις υποδείξεις των ειδικών.

Πρόκειται για ένα φορητό οξύμετρο, μια βάση επιτραπέζια φόρτισης οξυμέτρου, έναν νεογνικό αισθητήρα οξυμετρίας πολλαπλών χρήσεων, έναν παιδιατρικό αισθητήρα οξυμετρίας πολλαπλών χρήσεων, ένα επαγγελματικό πιεσόμετρο, μια νεογνική και μια παιδιατρική περιχειρίδα για πιεσόμετρο κι ένα ωτοσκόπιο mini θερμού φωτισμού.

Το Εικαστικό Εργαστήρι με ευαισθησία για τις ανάγκες του τόπου και ιδιαιτέρως για τα παιδιά της Λευκάδας, αισθάνεται μεγάλη χαρά που κατάφερε και φέτος, παρά τις δυσκολίες, να προσφέρει μέσω της τέχνης. Τίποτα, βέβαια, δε θα ήταν εφικτό, αν δεν υποστήριζε αυτή τη δράση η αυταπάρνηση με την οποία δούλεψαν οι μαθητές του και το περίσσευμα της αγάπης που θέλησαν να μοιραστούν με το κοινό. Επίσης η θερμή και γενναιόδωρη υποστήριξη του κόσμου, που απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι το «εμείς» είναι πιο ισχυρό από το «εγώ».

Most Popular