Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣτάθης Σκληρός υποψήφιος περιφρειακός σύμβουλος με το Γιάννη Τρεπεκλή:"Η Περιφέρεια οφείλει αλλά...

Στάθης Σκληρός υποψήφιος περιφρειακός σύμβουλος με το Γιάννη Τρεπεκλή:”Η Περιφέρεια οφείλει αλλά και πρέπει να παράγει ουσιαστικό έργο”

–Κύριε Σκληρέ, ποια είναι αυτά τα στοιχεία τα οποία σας ώθησαν να συνεργαστείτε με την παράταξη «ΙΟΝΙΟ » και τον Γιάννη Τρεπεκλή;

Αποφάσισα να συστρατευτώ με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Τρεπεκλή και το συνδυασμό ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ γιατί είναι μια  παράταξη δημοκρατική, πολυσυλλεκτική που λειτουργεί ομαδικά και εκτιμά τη συνεισφορά όλων των μελών στο σχεδιασμό του προγράμματος του. Πρόκειται για  μια  παράταξη που ξέρει να συνεργάζεται για  έναν κοινό στόχο. Ο κ. Τερπεκλής έχει υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία τη πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση άρα έχει την εμπειρία, το ήθος και την ικανότητα να λειτουργεί δημοκρατικά και συνεκτικά. Από τη πρώτη κιόλας επαφή που είχαμε στις αρχές του καλοκαιριού μου παρουσίασε το όραμα και τα σχέδια του για τη περιφέρεια αλλά και τη Λευκάδα συγκεκριμένα. Με το ήθος του και η όρεξη του για ομαδική δουλειά κατάφερε να εμπνεύσει αλλά και να ενώσει όλους τους συνυποψηφίους του συνδυασμού ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ.

–Πιστεύετε πως η τοπική αυτοδιοίκηση έχει την δυνατότητα παραγωγής ουσιαστικού έργου στο τόπο ή απλά μπορεί να διαχειρίζεται την καθημερινότητα των πολιτών;

Η τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως η Περιφέρεια οφείλει αλλά και πρέπει να παράγει ουσιαστικό έργο. Ο Περιφερειάρχης δεν πρέπει να είναι διακοσμητικός αλλά ούτε και εκτελεστικό όργανο της κυβέρνησης. Τα προβλήματα σε όλα τα νησιά είναι πολλά και καθημερινά. Για  το λόγο αυτό οφείλουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και να προσπαθούμε να τα επιλύουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Αυτό πιστεύω ότι θα κάνει και ο κ. Τρεπεκλής ως Περιφερειάρχης. Θα ακούει τις ανάγκες μας και ομαδικά θα δίνει λύσεις. Τα προβλήματα της καθημερινότητας ενός τόπου είναι πολλά (υποδομές, σκουπίδια, νερό κλπ), όλα αυτά θα πρέπει να τα διαχειριζόμαστε επί πραγματικού χρόνου και πάντα με γνώμονα ο καλό του τόπου μας. Η Λευκάδα δυστυχώς υστερεί υποδομών που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν. Ως ένας επιχειρηματίας του τουρισμού έχω να επισημάνω ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν ριζικές παρεμβάσεις στον τόπο μας με στόχο να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

–Πως κρίνεται την κατάσταση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ειδικά στη Λευκάδας;

Το νησί της Λευκάδας εξαιτίας της εύκολης πρόσβασης, δέχεται πολύ μεγάλο όγκο επισκεπτών κατά τη τουριστική περίοδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνονται σε μεγάλο βαθμό η υποδομές του νησιού μας και σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνούν τα όρια  τους. Φέτος το καλοκαίρι γίναμε όλοι μάρτυρες αυτών των προβλημάτων. Οι δρόμοι μας θύμιζαν λεωφόρους μεγαλουπόλεων, παντού άναρχα σταθμευμένα και παρκαρισμένα αυτοκίνητα, συνεχόμενες διακοπές νερού, ελλιπής καθαριότητα παντού, έλλειψη σηματοδότησης και άλλα πολλά. Όλα αυτά δυστυχώς δημιουργούν στους επισκέπτες μας αλλά και σε εμάς τους ντόπιους μια αρνητική εικόνα για τη Λευκάδα. Δυστυχώς τα παράπονα πολλά και καθημερινά.

Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και αυτό επιδιώκουμε στο συνδυασμό ΙΟΝΙΑ ΕΠΟΧΗ με επικεφαλής τον κ. Τρεπεκλή. Να αλλάξουμε την εικόνα του νησιού μας και να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας. Η Λευκάδα είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς και οφείλουμε να τον προστατέψουμε. Θεωρώ ότι με το κ. Τρεπεκλή Περιφερειάρχη θα δουλέψουμε ομαδικά και θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τη δικής μας καθημερινότητα αλλά και των επισκεπτών μας.

–Γιατί πιστεύετε ότι ο Λευκαδίτης  πολίτης – ψηφοφόρος πρέπει να σας δώσει τον σταυρό προτίμησης του, στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;

Ζητώ από του συμπολίτες μου να με στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές δίνοντάς μου ένα σταυρό προτίμησης καθώς έχω την όρεξη να συμβάλλω στην ανάπτυξη του τόπου μας. Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο του τουρισμού και γνωρίζω τα πραγματικά προβλήματα αλλά και τις ανάγκες της περιοχής μας. Ως νέος άνθρωπος έχω τη διάθεση να εργαστώ προς όφελος των συμπολιτών μου και να αναδείξουμε όλοι μαζί τη Λευκάδα του αύριο. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και δεν έχω να κερδίσω κάτι μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία όμως θέλω να προοδεύσει ο τόπος μας τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας.

Ελπίζω στη στήριξη του κόσμου στο πρόσωπο μου αλλά και στον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Τρεπεκλή με στόχο μια καλύτερη Λευκάδα!

Καλή σας επιτυχία!!!

Most Popular