Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Αντιπεριφερειάρχη...

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέση με τον Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας,  Φυσικών Πόρων,  Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ζουριδάκη  Ευτύχιο

Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε  σε θερμό κλίμα συνάντηση εργασίας  του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση  με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Βιομηχανίας,  Φυσικών Πόρων,  Ενέργειας και Τεχνικών Επαγγελμάτων κ. Ζουριδάκη  Ευτύχιο, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λευκάδας.

Κεντρικό σημείο της συζήτησης αποτέλεσε τόσο η  λεγόμενη πράσινη μετάβαση μαζί µε τον ψηφιακό µετασχηµατισµό όπου είναι το μεγάλο διπλό στοίχημα της οικονομίας, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και το μέλλον των τεχνικών επαγγελμάτων όπου θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Ο φορέας μας εχει δώσει από την πρώτη στιγμή βάρος στα τεχνικά επαγγέλματα, εκφράζοντας επιτακτική την ανάγκη για  σωστή εκπαίδευση και επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, θεωρώντας   ότι αποτελούν σημαντικό πυλώνα της οικονομίας μας.

Επιτέλους,   μετά από αρκετά χρόνια οι προτάσεις της επιμελητηριακής κοινότητας εισακούσθηκαν και η  Κυβέρνηση προχωρά  προς την σωστή κατεύθυνση για  τον εκσυγχρονισμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης,   σηματοδοτώντας την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του Επιμελητηρίου μας. Τέθηκε ένα κοινό πλαίσιο συνεχούς συνεργασίας μεταξύ των φορέων με στόχο τη δημιουργία πρωτοβουλιών και την υλοποίηση δράσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

                                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Most Popular