Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣυνάντηση εργασίας Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας με την ηγεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου

Συνάντηση εργασίας Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας με την ηγεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας και σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας της ηγεσίας του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο το μεσημέρι της 26ης Μαρτίου 2024 με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Κτηματολογίου κ. Στέλιος Σακαρέτσιος, η Γενική Διευθύντρια κ. Ολυμπία Μαρκέλλου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Νομικού Έργου κ. Ρένα Κουκούτση, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηματολογίου κ. Ερωφύλη Παπαδοπούλου και ο Προϊσταμένος Διεύθυνσης Περιφερειακών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Χατζόπουλος.

Εκ μέρους του Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Γεράσιμος Γαντζίας και ο Ταμίας του Συλλόγου κ. Μάριος Περδικάρης.

Στην γόνιμη συζήτηση που έγινε, αναπτύχθηκαν τρόποι «άμεσης ενίσχυσης» του Υποκαταστήματος Λευκάδας του Κτηματολογικού Γραφείου Ιονίων Νήσων σε στελεχειακό δυναμικό, ειδικά μετά την επικείμενη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βόνιτσας και του Υποθηκοφυλακείου Απολλωνίων, ενώ παράλληλα όλα τα μέρη δεσμεύθηκαν στην εντατικοποίηση των προσπαθειών εξεύρεσης λύσεων που αφορά τη βελτίωση του νομικού καθεστώτος διόρθωσης των κτηματολογικών εγγραφών στην Λευκάδα, ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός των πολιτών του νησιού.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε τη δέσμευση του Προέδρου κ. Σακαρέτσιου για έλευση της ηγεσίας του Κτηματολογίου στην Λευκάδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τη συζήτηση όλων των εκκρεμών ζητημάτων, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων η μετεγκατάσταση του Κτηματολογικού Γραφείου στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο επί της οδού Φιλοσόφων.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Most Popular