Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ» ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2ου  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ...

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΔΙΑΥΛΟΣ» ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 2ου  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λευκάδας «ΔΙΑΥΛΟΣ» συμμετείχε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, σε εκδήλωση του 2ου Πειραματικού Λυκείου Λευκάδας, με τίτλο  «ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ: ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ», με ομιλήτρια την κα Σοφία Ασπρογέρακα- Κοινωνική Ανθρωπολόγο,M.Ed./ Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π. Λευκάδας.

Παρουσιάστηκαν οι πιο συνηθισμένοι τρόποι που -ακούσια- οι γονείς μεταφέρουν το άγχος στα παιδιά, αλλά και το πώς μπορούμε να τα στηρίξουμε μπροστά στο άγχος των εξετάσεων και των επιδόσεων, αναδεικνύοντας κάποιες θετικές παροτρύνσεις που θα μπορούσαν να έχουν θετικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε πολύ τη διευθύντρια του σχολείου κα Νίκη Κατωπόδη για την πρόσκληση, το Συμβούλιο  Στήριξης του σχολείου που παραβρέθηκε σχεδόν σύσσωμο και φυσικά όλους όσους προσήλθαν και συνέβαλαν σ΄έναν εποικοδομητικό διάλογο, για ένα θέμα εξαιρετικής σημαντικότητας -όπως οι ίδιοι τόνισαν- τόσο για τους γονείς, όσο και για τους μαθητές.

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ  ΤΟΥ Κ.Π.

Σοφία Ασπρογέρακα

Κοινωνική Ανθρωπολόγος-M.Ed.

Most Popular