Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΟΛΟΙ   ΣΤΟ   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ  9  ΙΟΥΛΗ  8:00 μμ   Αη - Μηνάς

ΟΛΟΙ   ΣΤΟ   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ  9  ΙΟΥΛΗ  8:00 μμ   Αη – Μηνάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ   ΣΤΟ   ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ  9  ΙΟΥΛΗ  8:00 μμ   Αη – Μηνάς

Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό «νομοσχέδιο» περιορισμού των διαδηλώσεων & των συγκεντρώσεων

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη βουλή τη Δευτέρα 29 Ιούνη, ένα αντεργατικό   «νομοσχέδιο» τερατούργημα,  με την επωνυμία «δημόσιες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Με το «νομοσχέδιο» αυτό , γίνονται  πλέον ποινικό αδίκημα  οι διεκδικήσεις των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς , για δουλειά με δικαιώματα,  για δωρεάν και δημόσια υγεία, για μόρφωση των παιδιών  και γενικά ό,τι βελτιώνει τις συνθήκες ζωής τους.

Το «νομοσχέδιο» που είναι  αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971   !!!, ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα «ερμηνείας του νόμου». Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση,  να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση και συγκέντρωση  αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται.

Φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στις διαδηλώσεις, στις συγκεντρώσεις, στις συνελεύσεις.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Είναι πια γνωστή η τακτική και αυτό δείχνει και η εμπειρία πολλών ετών, η αφαίρεση δικαιωμάτων πάντα να συνοδεύεται με κατασταλτικά μέτρα.

Το επόμενο διάστημα και σε συνέχεια των μέτρων που πέρασαν εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την υγειονομική κρίση, έρχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα εναντίον όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μπροστά και στη νέα καπιταλιστική κρίση και ύφεση της οικονομίας  που βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση, το αστικό κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι λαμβάνουν τα μέτρα τους.

       Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση σε συνέχεια των προηγούμενων, θα κληθούν αντικειμενικά να  τα αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι  και  γνωρίζουν πολύ καλά ότι η  δικαιολογημένη λαϊκή οργή ότι δεν θα αργήσει να ξεσπάσει !!!

Η «κανονικότητα» τους επιτάσσει σιγή νεκροταφείου και σκυμμένο κεφάλι!!! Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις  συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο. 

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και αφορά την καταστολή και τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και μόνο.

         Καλούμε όλους τους υγειονομικούς, όλους τους εργαζόμενους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή και λαϊκό άνθρωπο,  να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην περάσει αυτό το τερατούργημα .

         Να μην επιτρέψουμε να μπει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας, να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή  για μας και τα παιδιά μας και να μην παραδώσουμε μόνοι μας το μόνο όπλο που έχουμε σαν εργαζόμενοι.

Το  ΔΣ

Most Popular