Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΟΡΤΑΣΤΙΚΑΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ’’ΟΡΦΕΑ’’

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ’’ΟΡΦΕΑ’’

Το Λαογραφικό Μουσείο του Μουσικοφιλολογικού Ομίλου Λευκάδας ’’ΟΡΦΕΥΣ’’ , ύστερα από μια περίοδο ανασυγκρότησης, άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε μαθητές και μαθήτριες του νησιού μας, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και διάδοσης της τοπικής ιστορίας και λαογραφίας στις νέες γενιές.

Τον Φεβρουάριο πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις από την Έφορο του Μουσείου κ. Ιωάννα Λιβιτσάνου, σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διαφόρων εκπαιδευτικών φορέων. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά της πρώτης και δευτέρας τάξης του δημοτικού σχολείου Βασιλικής, τα παιδιά του ΚΔΑΠ ’’Μέλλον ’’ και τα παιδιά της τρίτης τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Λευκάδας, επισκέφτηκαν με την συνοδεία των δασκάλων τους το Μουσείο και έμαθαν πολλά για τον λευκαδίτικο πολιτισμό, την ιστορία μας και τις παραδόσεις μας.

Το Λαογραφικό Μουσείο  είναι ένα ζωντανό κομμάτι ιστορίας της Λευκάδας και στο γενικότερο πλαίσιο πολιτιστικής προσφοράς του ’’Ορφέα’’, πρόκειται να συνεχίσει στην διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαζικών ξεναγήσεων σε μαθητές και ενήλικες.

Το Δ.Σ.

Most Popular