Επίσκεψη του Υποστράτηγου της Πυροσβεστικής Χριστόφορου Μπόκα στον Δήμαρχο Λευκάδας για τον Σχεδιασμό Πολιτικής Προστασίας

0
1594

Ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Χριστόφορος Μπόκας, Συντονιστής Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Πύραρχο Πρόδρομο Καλαϊτζίδη, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Λευκάδας, Δρ. Ξενοφών Βεργίνης, με βασικό αντικείμενο τον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας στο νησί.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκος Λάζαρης, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση για την ενίσχυση της ετοιμότητας του Δήμου και την αποτελεσματική συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τέθηκαν στο επίκεντρο τα εξής ζητήματα:
Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η ενίσχυση των προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων.
Η συνεργασία μεταξύ Δήμου, Πυροσβεστικής και λοιπών φορέων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμοί.
Η προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου, με έμφαση στον καθαρισμό δασικών εκτάσεων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και τη βελτίωση του εξοπλισμού.
Η εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και πρόληψης κινδύνων.

Ο Υποστράτηγος κ. Μπόκας υπογράμμισε τη σημασία του έγκαιρου σχεδιασμού και της στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την προστασία της Λευκάδας από φυσικούς κινδύνους. Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας εξέφρασαν τη στήριξή τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη διάθεση του Δήμου να συνδράμει ενεργά στην ενίσχυση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Υποστράτηγος, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Πύραρχο Πρόδρομο Καλαϊτζίδη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση και τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Από το Δήμο Λευκάδας