Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΕκδήλωση Ενημέρωσης «Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών»

Εκδήλωση Ενημέρωσης «Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών»

          Ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιγωνίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και τον Δήμο Λευκάδας διοργανώνει την Κυριακή 11 Φεβ 2024 και ώρα 11.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου, εκδήλωση ενημέρωσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ.

          Το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” είναι το κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εγγράφει εθελοντές δότες στην εθνική και παγκόσμια δεξαμενή δοτών.

          Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία (ο πιο συνήθης καρκίνος στα μικρά παιδιά) και το λέμφωμα. Δίνοντας λίγο σάλιο, καθένας από εμάς (ηλικίας 18-40 χρονών) μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και, μέσα από αυτήν την πράξη αλτρουισμού, ίσως μια μέρα σώσει μια ζωή.

Γιατί καθένας μας μπορεί να είναι ο ένας και μοναδικός συμβατός δότης για έναν ασθενή σε ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Αν βρεθεί συμβατός, μπορεί να προσφέρει το πολύτιμο μόσχευμα απλώς δωρίζοντας αίμα (μέσω λευκαφαίρεσης). Όσοι περισσότεροι εγγραφούμε, τόσο θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να βρεθούν οι συμβατοί δότες που θα χαρίσουν ζωή στους ασθενείς που μας έχουν ανάγκη.

Είναι ακίνδυνο, ανώδυνο & σώζεις μια ζωή!

Το ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιγωνίου

Most Popular