Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔιεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας Η θεατρική ομάδα αστέγων της...

Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας Η θεατρική ομάδα αστέγων της Equal Society φωνάζει «Μη μένεις αμέτοχος»

Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας σήμερα και η Equal Society δημιούργησε ένα βίντεο το οποίο μας παρακινεί όλους να αφήσουμε το μικρόκοσμό μας, τα εγώ να γίνουν εμείς και να σταθούμε στο πλευρό όλων εκείνων των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout του Οργανισμού, άφησε στην άκρη τα βαριά προβλήματα που αντιμετωπίζει και φώναξε σε όλους μας, «Μη μένεις αμέτοχος». Τη στιγμή που 3.7 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας, τη στιγμή που 800.000 περίπου νοικοκυριά ζουν με αγωνία για το αύριο, την ώρα που η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα αγγίζει το 24.5% το σύνθημα «Κοντά στον Άνθρωπο» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Equal Society έχει δημιουργήσει ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών παροχών αγγίζοντας τους πλέον σημαντικούς άξονες της κοινωνίας μας. Ο Οργανισμός που με συνέπεια στηρίζει τις ευπαθέστερες ομάδες του πληθυσμού μέσα από τις δομές «Ανθρώπων Γεύματα» και τα κοινωνικά του φαρμακεία έχει προσφέρει περισσότερα από 750.000 γεύματα, και έχει διανείμει 78.960 φάρμακα και παραφαρμακευτικά προϊόντα. Μέσα από το πρόγραμμα Σπουδάζω με Υποτροφία έχει προσφέρει 314 υποτροφίες αξίας 4.1 εκατ. ευρώ σε παιδιά φτωχών οικογενειών. Το πρόγραμμα E-Gnosis έχει δώσει την ευκαιρία σε 14.678 σπουδαστές από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες να καταρτιστούν δωρεάν στα αγγλικά και την πληροφορική λαμβάνοντας αναγνωρισμένα πιστοποιητικά. Την ίδια ώρα η Δομή ενημέρωσης ανέργων έχει δώσει πληροφορίες για 4.230 ενεργές θέσεις εργασίας σε όσους άνεργους συμπολίτες μας αναζητούν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Η  Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας είναι απλά η αφορμή για να ευαισθητοποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε. Καιρός να σταματήσουμε να κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, άνθρωπος προς άνθρωπο, για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

Most Popular