Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔήμος Λευκάδας:Οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».

Δήμος Λευκάδας:Οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».

Σας κοινοποιούμε Οδηγίες εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς».

Γενικές οδηγίες και πληροφορίες:

 • Για να πιστοποιηθείτε ως επιμελητής/επιμελήτρια στο Μητρώο Επιμελητών του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» θα πρέπει να ολοκληρώσετε επιτυχώς την ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής της αίτησης.
 • Η διαδικασία περιλαμβάνει την ταυτοποίησή σας ως χρήστη, την αποτύπωση των προσωπικών σας στοιχείων επικοινωνίας, την υποβολή πιστοποιητικών ακαδημαϊκών γνώσεων, πρώτων βοηθειών και υγείας και πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα της παροχής υπηρεσίας με συνδυασμό αυτόματης και χειρόγραφης συμπλήρωσης.
 • Η διαδικασία εγγραφής ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί αυθημερόν. Στην περίπτωση αυτή η αίτησή σας εκκρεμεί και βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας.
 • Μετά την επιτυχημένη εγγραφή σας στο Μητρώο Επιμελητών, είστε πλέον πιστοποιημένος επιμελητής/επιμελήτρια.

Τι κάνει ένας επιμελητής/ μια επιμελήτρια:

 • Παρέχει υπηρεσίες φύλαξης και φροντίδας στα βρέφη και νήπια μιας ή περισσότερων οικογενειών.
 • Η ηλικία των βρεφών και νηπίων που φροντίζει είναι από 2 μηνών έως 2,5 ετών.
 • Η φροντίδα παρέχεται στο σπίτι του παιδιού ή στο σπίτι του επιμελητή/τριας κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.
 • Η παροχή υπηρεσιών από τους επιμελητές γίνεται τις ημέρες και ώρες που    δηλώνουν διαθεσιμότητα, κατόπιν συνεννόησης με τον γονέα.
 • Για την παροχή μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας σας στους γονείς, η πλατφόρμα σας δίνει τη δυνατότητα να αναρτήσετε προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά κάποια στοιχεία αυτοπαρουσίασης (link), όπως πρόσφατη φωτογραφία (απλή τύπου jpeg) και βιογραφικό σημείωμα ή να συμπληρώσετε λίγα λόγια για να παρουσιάσετε      τον εαυτό σας.

Πώς συνεργάζεστε με τους γονείς:

 • Εφόσον έρθετε σε επαφή με τον ενδιαφερόμενο γονέα θα προχωρήσετε σε προσωπική συνεννόηση για τον τρόπο της συνεργασίας σας. Αυτό θα αφορά τις ημέρες και ώρες φροντίδας του παιδιού, το πρόγραμμα που θα ακολουθείτε καθημερινά και την διάρκεια της συνεργασίας.

Για δική σας διευκόλυνση:

 • πρέπει να έχετε σημειωμένους τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή Τaxisnet προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα.
  • πρέπει να έχετε σκανάρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά/πιστοποιητικά που αναφέρονται παραπάνω (Απαραίτητα πιστοποιητικά για την εγγραφή σας στο Μητρώο Επιμελητών) ώστε να διευκολυνθείτε κατά την υποβολή.

Συμπληρώνοντας την αίτηση βήμα προς βήμα:

Μόλις βρεθείτε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής, πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ. Το σύστημα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς taxisnet καθώς και τον μοναδικό κωδικό OTP που θα λάβετε στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει προηγουμένως στο ΕΜεΠ.

Μόλις μπείτε με επιτυχία στο σύστημα μεταφέρεστε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Α – ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όπου εμφανίζονται αυτόματα όλα τα στοιχεία ταυτότητας σας που είναι διαθέσιμα από τα διασυνδεδεμένα συστήματα.

Σε περίπτωση που αυτά δεν εμφανιστούν συμπληρωμένα, παρακαλούμε να     συμπληρωθούν από εσάς.

ΠΡΟΣΟΧΗ : ελέγξτε τα στοιχεία που εμφανίζονται αυτόματα και αν είναι λάθος ή χρήζουν επικαιροποίησης, πατήστε  Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) – Gov.gr (www.gov.gr) για να συνδεθείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας – ΕΜΕπ για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές και να επανέλθετε. Αυτό είναι χρήσιμο για όλες  τις συναλλαγές σας με το δημόσιο.

Όταν όλα τα πεδία είναι συμπληρωμένα, πατήσατε ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να μεταφερθείτε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Β – ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Στο σημείο Εκπαίδευση και Πιστοποιήσεις:

 • επιλέξτε το επίπεδο σπουδών σας από τη λίστα
 • αναρτήστε το σκαναρισμένο πιστοποιητικό σπουδών σας (μπορείτε να βάλετε και περισσότερα από ένα)
 • εάν ο τίτλος σπουδών έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό, αναρτάτε την αναγνώριση του από τον ΔΟΑΤΑΠ
 • αναρτήστε το πιστοποιητικό παρακολούθησης πρώτων βοηθειών
 • σε περίπτωση που δεν έχετε, μπορείτε να επιλέξετε το κουτάκι για να παρακολουθήσετε δωρεάν σεμινάριο του ΕΚΑΒ. Αυτό σημαίνει ότι θα συμπεριληφθεί το όνομά σας σε λίστα εκπαιδευομένων και θα ειδοποιηθείτε για τον χρόνο και τον τόπο της εκπαίδευσής σας.

Για τα πιστοποιητικά υγείας:

 • Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τις ιατρικές επισκέψεις, τα πιστοποιητικά υγείας σας εμφανίζονται αυτόματα και αναγράφονται οι ημερομηνίες που επισκεφτήκατε το

γιατρό σας. Σε αυτήν την περίπτωση θα δείτε μια πράσινη σήμανση δίπλα σε κάθε        πιστοποιητικό. Τα πιστοποιητικά για να είναι έγκυρα θα πρέπει να έχουν εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου.

 • Εάν δεν εμφανίζονται ημερομηνίες, η σήμανση είναι κόκκινη ή δεν έχετε επισκεφθεί τους αρμόδιους γιατρούς σύμφωνα με τις οδηγίες είτε ο γιατρός σας δεν έχει καταγράψει το πιστοποιητικό στο πληροφοριακό σύστημα της ΗΔΙΚΑ.
 • αν δεν έχετε πιστοποιητικό μπορείτε να προχωρήσετε στη συμπλήρωση της αίτησης αλλά δεν μπορείτε να την υποβάλετε μέχρι να έχετε το πιστοποιητικό.

Άλλα πιστοποιητικά:

 • Αναρτήστε το πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου σε ισχύ, δηλαδή που θα έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τριμήνου.
 • Εάν είστε αλλοδαποί αναρτήστε το πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου Β1.

Όταν όλα τα πεδία είναι συμπληρωμένα πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να μεταφερθείτε στην ΕΝΟΤΗΤΑ Γ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

Στο πεδίο “Στοιχεία αυτοπαρουσίασης” μπορείτε προαιρετικά να αναρτήσετε:

 • μια φωτογραφία σας
  • το βιογραφικό σας
  • και στο πεδίο της αυτοπαρουσίασης συμπληρώστε ένα ελεύθερο  για τον εαυτό σας που νομίζετε ότι θα βοηθήσει τον γονέα να σχηματίσει μια καλύτερη εικόνα για εσάς.

Στο πεδίο “Διαθεσιμότητα”:

 • Επιλέγετε το Δήμο που θέλετε να δουλέψετε και τις συνοικίες. Μπορείτε να επιλέξετε και άλλους Δήμους που μπορεί να σας βολεύουν γιατί είναι γειτονικοί.
  • Επιλέγετε τις ώρες που μπορείτε να παρέχετε τις υπηρεσίες σας.

Στο πεδίο “Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσίας” δηλώνετε εάν επιθυμείτε να παρέχετε υπηρεσίες φροντίδας στο σπίτι σας.

 • Εάν επιλέξετε ΝΑΙ, θα πρέπει να δηλώσετε τον αριθμό, την ιδιότητα και το έτος γέννησης των ενήλικων συνοικούντων σας (πχ. σύζυγος/1975)
  • Εάν επιλέξετε ΟΧΙ, δεν απαιτούνται επιπλέον πληροφορίες και μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Όταν έχετε συμπληρώσει όλα τα απαιτούμενα πεδία, πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ για να οδηγηθείτε στην ενότητα με τίτλο “ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ”. Στο πεδίο αυτό εμφανίζονται:

 • Κείμενο υπεύθυνης δήλωσης για την ακρίβεια και αλήθεια των όσων έχετε δηλώσει στο σύνολο της αίτησής σας.
 • Κείμενο υπεύθυνης δήλωσης, όπου δηλώνετε ότι: Δεν εκκρεμεί σε βάρος σας μήνυση ή έγκληση ενώπιον αρμόδιας αρχής και ότι δε διώκεστε ως φυγόποινος ή φυγόδικος ή ότι δεν έχετε καταδικαστεί για κακούργημα ή για αδικήματα σε βάρος ανηλίκων ή για αδικήματα σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας ή της προσωπικής ελευθερίας ή κατά της γενετήσιας ελευθερίας για ενδοοικογενειακή βία και για αδικήματα σε σχέση με ναρκωτικά ή εμπορία οργάνων. Υποχρεούστε να δηλώσετε οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που έχουν καταχωρήσει στο Μητρώο Επιμελητών εντός  δέκα (10) ημερών από την εκτέλεση της μεταβολής , δεν τελείτε υπό το καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης και εφόσον είστε γονέας, ότι δεν έχετε εκπέσει της γονικής μέριμνας και ότι δεν έχετε χάσει το δικαίωμα

Διαβάστε προσεκτικά τα κείμενα. Η αποδοχή τους είναι αμετάκλητη και αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχημένη υποβολή της αίτησής σας.

Εφόσον αποδεχτείτε τα κείμενα των υπεύθυνων δηλώσεων, πατήστε “ΣΥΝΕΧΕΙΑ” προκειμένου να ολοκληρωθεί η αίτησή σας και να γίνει αποδεκτή από το σύστημα. Στη

συνέχεια, θα σας αποσταλεί αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τον αριθμό υποβολής της αίτησης σας.

Σε περίπτωση που, σε συνέχεια του ελέγχου της αίτησής σας, χρειαστεί να συνυποβάλλετε      ή να συμπληρώσετε κάποιο από τα στοιχεία της αίτησής σας, θα σας αποσταλεί σχετικό e- mail με τις απαραίτητες οδηγίες.

Όταν η αίτησή σας εγκριθεί (συνήθως σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών από την οριστική υποβολή) θα λάβετε ένα νέο e-mail για την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, το οποίο θα περιλαμβάνει τον αριθμό Μητρώου σας.

                                                                                              Από το Δήμο Λευκάδας

Most Popular