Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΓΝΩΜΕΣO Πολιτισμός των παρασκηνίων…!(Tου Ανδρέα Γεωργάκη)

O Πολιτισμός των παρασκηνίων…!(Tου Ανδρέα Γεωργάκη)

Έγινα μάρτυρας μιας ανεπίτρεπτης κατάστασης  που επικρατεί στο πίσω μέρος του Ανοιχτού Θεάτρου και της ευρύτερης περιοχής πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.

Η  κατάντια έχει φτάσει σε εξοργιστικό σημείο!!.

 Σκουπίδια με γκάμα για όλα τα γούστα, καρέκλες πλαστικές πεταμένες στο ιβάρι, σάπια σκουριασμένα βαρέλια, κλουβιά και παλιόξυλα σάπια κι αυτά,  απομεινάρια από παλιές παλέτες μισομπηγμένες μες τη λάσπη του ιβαριού και βρωμιά απίστευτη, κι όλα αυτά τα ωραία να συνδυάζονται με την Νατούρα της περιοχής!

Η παρακμιακή αυτή εικόνα της εγκατάλειψης από τους υπεύθυνους της Καθαριότητας  δεν μένει μόνο στα δικά μας μάτια όμως, αλλά περνάει και στα μάτια αυτών που κατά καιρούς φιλοξενούμε στο νησί στα πλαίσια των εκδηλώσεων που γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο του Θεάτρου..Ειλικρινά ντρέπομαι που πρέπει να ανέχομαι να βλέπω αυτή την καταστροφή, ντρέπομαι που δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος να αναλάβει να καθαρίσει, ντρέπομαι για λογαριασμό του Ορφέα Περίδη που είδε αυτή την βρωμιά,  ζητώ συγνώμη από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη  και τα συγκροτήματα φολκλόρ που θα πρέπει να αντικρύζουν αυτή την ασχήμια κάθε μέρα επί μία εβδομάδα!

Ο πολιτισμός κύριοι, δεν στέκει μόνο στην εικόνα και στο φαίνεσθαι , πολιτισμός είναι κι αυτό που δεν φαίνεται και στην προκειμένη περίπτωση η  χωματερή  πίσω από το Πνευματικό Κέντρο, που επειδή δεν είναι και τόσο ορατή, δεν αποτελεί προτεραιότητα να καθαριστεί. Ξέρω ότι δεν είμαστε και εμείς άμοιροι ευθυνών, αλλά σε μια χωματερή όλοι θα πετάξουν τα σκουπίδια τους!

Στα πλαίσια των γιορτών Λόγου και Τέχνης ας  αποδείξουμε στους εαυτούς μας αλλά και στους φιλοξενούμενους μας ότι ο σεβασμός προς τον πολίτη  και η καθαριότητα  είναι έννοιες άρρηκτα δεμένες με τον Πολιτισμό που όλοι τελικά θέλουμε για την Λευκάδα μας.

 

Ανδρέας Γεωργάκης

 Παιδίατρος

 

Most Popular