Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥO διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Λευκάδας Ιωάννης Μπάκαβος για τον αυτόματο μοριακό...

O διοικητής του Γενικού νοσοκομείου Λευκάδας Ιωάννης Μπάκαβος για τον αυτόματο μοριακό αναλυτή

Μετά την εμφάνιση δημοσιευμάτων ότι το νοσοκομείο Λευκάδας έχει ξεμείνει από αντιδραστήρια οφείλω να δώσω μια απάντηση προς τους πολίτες για τη σφαιρική τους ενημέρωση, καθώς προσωπικά ως διοικητής δεν κλήθηκα να καταθέσω τις απόψεις μου.

Το νοσοκομείο μας σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ αποστέλλει τα δείγματα για PCR στο νοσοκομείο αναφοράς της περιοχής, που για εμάς είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η αποστολή των δειγμάτων γίνεται καθημερινά και το βράδυ της ίδιας μέρας έχουμε το αποτέλεσμα.

Ωστόσο καταφέραμε να είμαστε από τα πολύ λίγα επαρχιακά νοσοκομεία που διαθέτουν μικρό αυτόματο μοριακό αναλυτή 4 θέσεων για την ανίχνευση του κορωνοϊού με τα αποτελέσματα να βγαίνουν σε 2ώρες. Εξασφαλίσαμε τα test και την προμήθειά τους και μέχρι τώρα έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 180 test για την ανίχνευση του κορωνοϊού. Ο τρόπος λειτουργίας του αναλυτή δεν είναι αυθαίρετος. Έχει ορισθεί έπειτα από ώρες συνεδριάσεων του συντονιστικού οργάνου για SARS-Cov-2,της επιτροπής λοιμώξεων και των μελών του επιχειρησιακού σχεδιασμού. Όλο αυτό το διάστημα ο αναλυτής λειτουργεί συνεχώς χάρη στο προσωπικό που τον στελεχώνει αδιάκοπα, αξιόπιστα και χωρίς προβλήματα σε περιπτώσεις όπως:

1) Όταν έχουμε ύποπτα κρούσματα στα Εξωτερικά Ιατρεία του Covid τα οποία απαιτούν νοσηλεία στο τμήμα των ύποπτων περιστατικών, με την αποστολή του δείγματος και τη διενέργειά της PCR στο δικό μας νοσοκομείο, έχουμε αποτέλεσμα μέσα σε 2 ώρες εάν κάποιος ασθενής είναι θετικός ή όχι.

2) Ασθενείς που χρειάζονται άμεσα χειρουργική επέμβαση υποβάλλονται πρώτα σε εξέταση PCR στο νοσοκομείο μας και στη συνέχεια εισέρχονται στη χειρουργική αίθουσα για αντιμετώπιση.

3) Προσωπικό του νοσοκομείου μας το οποίο κατά καιρούς έχει εκτεθεί σε ασθενείς θετικούς έχει υποβληθεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα σε rapid test και μοριακό τεστ-PCR,στο νοσοκομείο μας. Γεγονός που μας βοήθησε να έχουμε μηδενική διασπορά μέχρι τώρα μέσα στο νοσοκομείο.

4) Σε έκτακτες καταστάσεις που σχετίζονται με τη λήψη άμεσων μέτρων για τη Λευκάδα και την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως όταν χρειάστηκε για τα σχολεία και τη λειτουργία τους.

Ποτέ δεν ξεμείναμε από αντιδραστήρια.

Μάλιστα το νοσοκομείο έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο υγείας για την προμήθεια επιπλέον αντιδραστηρίων, λόγω έξαρσης της επιδημίας.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας καθώς οι στιγμές αυτές μόνο για άσκηση μικροκομματικών συμφερόντων δεν προσφέρονται και καλό είναι όλοι μαζί να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στον κοινό μας εχθρό τον κορωνοϊό.

 

 

 

Ο  Διοικητής του Νοσοκομείου

ΜΠΑΚΑΒΟΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Most Popular