Nίκος Ανδρουλάκης: «Δεν συγκρούομαι με κανέναν. Αλλά θέλω καθαρές κουβέντες»

0
939

Για τη «γενέθλια πράξη επανίδρυσης της παράταξης», μίλησε από την Κοζάνη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ως «γενέθλια πράξη επανίδρυσης της Δημοκρατικής Παράταξης, μιας παράταξης με μακρά ιστορία που δεν ξεκινάει το 1974», χαρακτήρισε την προσπάθεια για επανένωση του ενιαίου φορέα, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας χθες στην Κοζάνη.

Με πολλούς νέους στο ακροατήριο, αλλά και με την παλαιά γενιά που αναζητά διεξόδους, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα τόνισε ότι η μάχη για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι διαγκωνισμός υποψηφίων. «Δεν θα αφήσω η γενιά μου να είναι γενιά προσκυνημένων στο εσωτερικό και πετυχημένων στον εξωτερικό. Θα ενώσουμε τις γενιές, θα ενώσουμε τις τάξεις, θα νικήσουμε το διχασμό και τη μιζέρια και θα δώσουμε πραγματική ελπίδα στο λαό. Ελπίδα προγράμματος, ελπίδα ρεαλισμού.

Η ιστορία θα γραφτεί, όμως, οφείλουμε να μην γραφτεί μετά το θάνατο της παράταξής μας αλλά εν ζωή της, με πραγματικούς όρους ώστε να γνωρίζουν οι επόμενες γενιές και τα λάθη μας και τα θετικά μας. Δεν διαγκωνίζομαι με κανέναν, δεν συγκρούομαι με κανέναν. Θέλω, όμως, καθαρές κουβέντες».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η παράταξη πρέπει να αγκαλιάσει ξανά τη λαϊκή βάση που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είμαι υποψήφιος για να ενώσω ένα συνονθύλευμα μικρών φιλοδοξιών και μεγάλων εγωισμών. Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω τη Δημοκρατική Παράταξη να πρωτοπορήσει, να πρωταγωνιστήσει και να είναι εγγυήτρια της ανάταξης της πατρίδας μας τα επόμενα χρόνια. Δεν είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να εκφράσω τον οπορτουνισμό και τον τυχοδιωκτισμό που δυστυχώς περίσσευε τα προηγούμενα χρόνια. Αν σήμερα αυτό που γίνεται δεν είναι σύγκρουση με όλα τα κατεστημένα, δεν έχουμε καμία τύχη να γοητεύσουμε τον ελληνικό λαό».

Ζητώντας της στήριξη των πολιτών στην υποψηφιότητά του ανέφερε: «Δεσμεύομαι ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ διότι έχω πειστεί ότι οφείλουμε να συγκρουστούμε.

Και θα συγκρουστώ μετωπικά με όλους αυτούς που χρέωσαν τη γενιά μου, που χρέωσαν το φτωχό ελληνικό λαό με τεράστια χρέη που σήμερα δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε. Δεν εκφράζω τίποτε παραπάνω από τις αγωνίες μιας γενιάς που θέλει μια καλύτερη ελπίδα, από ένα λαό που θέλει ένα καλύτερο μέλλον, από μια χώρα με τεράστιες υποδομές και σημαντική μόρφωση που εάν οργανωθεί θα έχει λαμπρό μέλλον κι όχι μια χώρα μιζέριας και διχόνοιας.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε επίσης ότι στις 19 Νοεμβρίου θα είναι νικητές όλες οι γενιές που θέλουν την παράταξη ισχυρή, χωρίς μοίρασμα εξουσίας αλλά με ανανέωση προσώπων, κουλτούρας και με ενότητα θέσεων.

Μιλώντας για τις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι είναι αλαζονία κι έλλειψη σεβασμού μια τέτοια συζήτηση, δύο χρόνια πριν τις εκλογές.

«Ο αγώνας σήμερα δεν γίνεται για το αν θα πάμε με τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη αλλά για το αν η δημοκρατική παράταξη μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής κι όχι κομπάρσος των εξελίξεων».

Ανεπάρκεια

Σε δηλώσει του στα τοπικά ΜΜΕ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαχειριστική ανεπάρκεια σε ό,τι αφορά την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων που θα έδιναν ανάσα στην περιφέρεια.

«Εκανα την τροπολογία για να ενταχθεί η Ελλάδα στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού, που έχει 1,7 δις από το εμπόριο των ρύπων την περίοδο 2021 έως το 2030. Στο συμβούλιο που έγινε πρόσφατα δεν υπήρξαν ανακοινώσεις ωστόσο είναι πλέον σίγουρο ότι χάνουμε τα μισά χρήματα. Παίρνουμε μόνο το μισό τμήμα του εμπορίου ρύπων από τα 1,7 δισεκατομμύρια και μάλιστα μόνο για ένα έργο, τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική Ελλάδα. Στο συμβούλιο χάθηκε μια ευκαιρία διότι η κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από διαχειριστική ανεπάρκεια».

Αναφερόμενος στο δίκτυο ηλεκτρισμού που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την περιοχή της Κοζάνης, είπε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αναβάθμισής του. «Είναι κρίσιμο ώστε να μπορούμε να εντάξουμε στο μείγμα μας κι άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε και το Ταμείο Εκσυγχρονισμού διότι υπάρχουν χρήματα που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλη η Δυτική Μακεδονία».