Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣH Νέα Χορωδία Λευκάδας διοργάνωσε παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά με τίτλο "Πάλε Καλές...

H Νέα Χορωδία Λευκάδας διοργάνωσε παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά με τίτλο “Πάλε Καλές Αντάμωσες”

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια «Παραδοσιακή Χορευτική Βραδιά» του Μουσικοχορευτικού Ομίλου της Νέας Χορωδίας Λευκάδας, με κεντρικό τίτλο «Πάλε Καλές Αντάμωσες».

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα που λειτουργούν στον Όμιλό μας (παιδικά, εφηβικό και ενηλίκων παραστάσεων).

Μικροί και μεγαλύτεροι χορευτές και χορεύτριες, σε μια χορευτική πανδαισία εναλλαγής εντυπωσιακών φορεσιών και αστείρευτου κεφιού, ταξίδεψαν τους  θεατές που γέμισαν τον χώρο του Ανοιχτού Θεάτρου σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Λευκάδα, Σέρρες, Χίο, Κέρκυρα, Τήλο, Φλώρινα, Πελοπόννησο).

Το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα οφείλεται στην σημαντική και συστηματική δουλειά των χοροδιδασκάλων, της κας Πένυς Τσερέ για τα παιδικά τμήματα και το εφηβικό και του κ. Μπίτση Βασίλη για το τμήμα ενηλίκων παραστάσεων, τους οποίους συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά.

Καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της εκδήλωσης είχε η εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα του Λάμπρου Τζόκα, αποτελούμενη από τους εξής μουσικούς και τραγουδιστές: Λάμπρος Τζόκας-βιολί & τραγούδι, Μαρία Ναστούλη-τραγούδι, Καρανάσος Γιώργος-τραγούδι, Νικήτας (Στέλιος) Ζαβιτσάνος-κρουστά & τραγούδι, Καραβίας Αυγουστίνος-ακορντεόν, Μπραχόπουλος Μιχάλης-κλαρίνο, Τούμπας Μάριος-λαούτο, Δράμαλης Σαράντης-τρομπέτα, Αρματάς Κώστας-κλαρίνο.

Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ομίλου της Νέας Χορωδίας Λευκάδας αισθάνονται  υπερήφανοι για τους μικρούς χορευτές και χορεύτριες  που απαρτίζουν τα παιδικά χορευτικά μας και με το ήθος και την αγάπη τους για τον χορό και την ελληνική παράδοση  μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

            Επίσης εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που δείχνουν στον Όμιλό μας, σε όλους τους χορευτές και τις χορεύτριες για την συνέπεια και το πάθος τους για τον χορό, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας για την ευγενική παραχώρηση του Ανοιχτού Θεάτρου, στους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, φορέων και συλλόγων που μας τίμησαν με την παρουσία τους, στην Μαρία Κακλαμάνη για την παρουσίαση του προγράμματος και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή και κάλυψη των εκδηλώσεών μας.

 

 

                                                                   Από  το  Δ.Σ.

Most Popular