Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαFESTA DEL CANALE 2018 «..Τι αξίζει η θάλασσα χωρίς γιαλό..»

FESTA DEL CANALE 2018 «..Τι αξίζει η θάλασσα χωρίς γιαλό..»

Η Festa Del Canale είναι μία  γιορτή , η οποία διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο (Κεντρική Αγορά – παραλιακή οδός: Άγγελου Σικελιανού – Ξύλινη Γέφυρα – πεζόδρομος Δυτικής Παραλίας & Κανάλι Δυτικής Παραλίας). Πρόκειται για ένα πολιτισμικό πολυθέαμα που περιλαμβάνει χορό, μουσική, δρώμενα και ειδικές εμφανίσεις καλλιτεχνών με πληθώρα συμμετεχόντων που παρακολουθείται από πλήθος κόσμου. Διοργανώνεται από τον Ορφέα σε συνδιοργάνωση με την Π.Ε. Λευκάδας και τον Δήμο Λευκάδας από το 2013 , την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και σκοπό έχει την πολιτιστική και τουριστική προβολή του τόπου μας κάτι που προβλέπεται και από το καταστατικό του Ομίλου. Είναι από τις ελάχιστες , σε πανελλαδικό επίπεδο , εκδηλώσεις που διεξάγεται σε ανοιχτό χώρο και προσφέρει ένα πλούσιο θέαμα , χωρίς εισιτήριο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.30 περίπου το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουλίου 2018 με παρέλαση των συμμετεχόντων κατά μήκος της Κεντρικής Αγοράς της Λευκάδας , της οδού Αγγ. Σικελιανού με κατάληξη τον πεζόδρομο της λιμνοθάλασσας και την Ξύλινη Γέφυρα.

Στο κανάλι της Δυτικής Παραλίας θα έχει στηθεί πλωτή εξέδρα – σκηνή πάνω στην οποία θα διεξαχθούν τα δρώμενα. Θα υπάρχουν σύγχρονα συστήματα φωτισμού και ήχου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν : 1) το μουσικό συγκρότημα «Oriend Express» 2) το μουσικό συγκρότημα “Ερατώ” 3) Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πάτρας 4) σχολές χορού της Λευκάδας και 5) το ΚΔΠΑ Λευκάδας “Morfosi” 6) Η Αγιομαυρίτικη Παρέα 7) το Χορευτικό τμήμα του Ορφέα με όλο του το δυναμικό και πλήθος εθελοντών.

Στολισμένες βάρκες  θα κωπηλατούν κατά μήκος του διαύλου.  Ο χώρος της παραλίας θα διακοσμηθεί με λάβαρα και χρωματιστά σημαιάκια. Τα δρώμενα θα συνοδεύονται με κείμενα ειδικά γραμμένα για την βραδιά.

«..Τι αξίζει η θάλασσα χωρίς γιαλό..»

 Σας περιμένουμε όλους!

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Most Popular